Boek


https://www.boekgoud.nl/stemmen/11035


Publieksprijs Boekgoud


De publieksprijs is een prijs van het lezende publiek en het zou natuurlijk heel mooi zijn als jij op mijn boek wilt stemmen.

De foto's in het boek zijn van Ika Gommers, de eindredactie werd verzorgd door Anouk van der Pas en de verhalen zijn van mij. Stemmen kan tot 1 maart. Medio april wordt de winnaar bekend gemaakt.


Dan sla ik mijn armen om haar heen


Samenvatting


'Dan sla ik mijn armen om haar heen Boek contactclown clown in de zorg'

Als Contactclown Doeke speelt Annet voor mensen met een vorm van dementie of kinderen en volwassenen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. Ze speelt in op de situatie, de stemming en het gevoel van de ander.
Zo kunnen er bijzondere en leuke, maar ook ontroerende en emotionele momenten ontstaan. Als ze een woning binnenstapt, wordt ze altijd weer verrast door de reacties. Nooit zijn deze gelijk, nooit is het spel twee keer hetzelfde. Al haar voelsprieten staan op scherp, al haar zintuigen staan aan.
Ze probeert te zien en te voelen wat er omgaat in de mensen waar ze voor komt. Over de bijzondere dingen die tijdens het spelen gebeuren, schrijft ze verhalen.
Een paar van deze verhalen zijn in dit boek opgenomen.Over de auteur

Annet (1957) heeft haar hele leven gezocht naar werk dat ze graag wilde doen. Ze zocht naar iets wat echt was maar vond het niet. Misschien omdat eerst andere belangrijke zaken haar tijd in beslag namen.
Annet heeft uiteindelijk ontslag genomen en is op zoek gegaan naar wat ze graag zelf wilde. Ze las over het werk als clown in de zorg en dit ontroerde haar. Tegelijk dacht ze: Dit is het!


Productinformatie

Titel: Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg

Auteur: Annet Bouwmans

Categorie: Gezondheid

Aantal pagina's: 124

Geïllustreerd: Ja

Uitvoering/Formaat: Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum: 27-11-2020

ISBN: 978-94-640-3790-6 / 9789464037906

Vaste prijs: € 19,99

Taal: Nederlands


Fragment uit het boek

We staan samen in de deuropening van de woning. Met we bedoel ik een verzorgster en mezelf. Tot ons verdriet hebben we een tijdje geleden afscheid moeten nemen van een mevrouw die hier woonde.
Ze voelde zich hier echt thuis en werd altijd met liefde verzorgd. “Ik mis haar en haar familie zo erg”, zegt de verzorgster tegen me. Als ik naar de verzorgster kijk, bedenk ik me dat ze een enorm lieve meid is. Ze doet haar werk met zo veel liefde. Ze werkt vanuit haar hart en met gevoel. Juist daarom is ze een groot voorbeeld voor anderen. Ik deel mijn gedachten met haar. Zodra ik mijn zegje gedaan heb, omhelst ze me. Ik bedank haar. Dankjewel, lieve lieverd. Dankjewel dat ik je collega mag zijn.
We zijn samen naar een herdenkingshoekje gelopen en halen een paar intens mooie herinneringen aan mevrouw op. De volgende gebeurtenis hebben we samen mogen beleven met mevrouw:

“Kijk dan! Kijk eens hoe ik ronddraai”, zegt mevrouw en ze maakt met haar armen draaiende bewegingen. De verzorgster en ik zijn bij haar op de kamer. Ze ligt in bed en is een beetje verdrietig. De verzorgster heeft me daarom gevraagd om een extra lang bezoek aan mevrouw te brengen.
Het is buiten erg warm, maar binnen heerlijk koel. Dat komt doordat de luifel omlaag is. Mevrouw heeft haar dekens teruggeslagen en geniet van de koelte. "Draait en zweeft u nu hier?" vraag ik. Mevrouw knikt. Ik vraag of ze op een wolk zweeft. Mevrouw vertelt dat dit inderdaad het geval is.
Ik vraag of de verzorgster en ik mee op de wolk mogen. Even later zweven we daar met zijn drietjes. "Voelt u de wind?" vraag ik terwijl ik met mijn waaier zachtjes in het gezicht van mevrouw wuif.Bestellen:

U kunt het boek bij mij of onder andere bij de lokale boekhandel, Bol.com, Amazon of Boekscout bestellen.


Contactclown Doeke

contactclowndoeke@gmail.com


Bol.Com

https://www.bol.com/nl/p/dan-sla-ik-mijn-armen-om-haar-heen/9300000019151084/?bltgh=p-zREN9IuOQjJRIGpxBIIA.1_4.5.ProductImage


Boekscout

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11035


Boekscout - auteursblog

https://annetbouwmanskeetels.auteursblog.nl/artikel/9671


Enkele reactie's die ik mocht ontvangen:


Ik heb met veel plezier je belevenissen gelezen. Met herkenning, met ontroering en met een glimlach. De prachtige, kleurrijke  foto's ondersteunen je verhalen. In al hun eenvoud en stilte laten ze jouw woorden nóg meer spreken. 

Je beschrijft niet alleen hoe je contact maakt met één bewoner, maar ook hoe de sfeer verandert in de ruimte, dat het spel anderen aantrekt én betrekt. Bewoners, familie en verzorgers. Dan wordt het inderdaad een dag met een gouden randje!

Van alle verhalen gaat het verhaal dat mij het meeste raakt, over heimwee. Hoe je van pijn en verdriet naar een fijne herinnering kunt komen bij je hart. Wijs en helend in al zijn ontroerende eenvoud. Wat een mooie verhalen staan er in. En wat veel geluksmomenten. Ook ik was af en toe ontroerd omdat je het zo mooi geschreven hebt. Het voelt alsof ik er op een afstandje bij sta te kijken!!
Heel mooi geschreven. Ik ga je verhalen nog vaker terug lezen!!!''Ha Annet, wat heb je een prachtig boek geschreven, ik geniet er met volle teugen van en dwing mijzelf elke dag een paar verhalen te lezen want het liefst lees je gewoon door, geweldig!'


'Super mooie verhalen uit het leven van Annet als contactclown Doeke. Haar eerlijke manier waarmee ze mensen benadert is aandoenlijk en eerlijk, daardoor bereikt ze een echt en eerlijk contact met de persoon
waarvoor ze speelt, of het nu om een kind of een volwassene gaat. Annet straalt warmte uit, en dat is te voelen in haar verhalen. Annet bedankt dat je dit met ons wil delen.'


Podcast:

https://www.podbean.com/ew/pb-qk59n-f43ad2