Doeke

Persberichten


Bron: ALGEMEEN DAGBLAD - MIJN BLIK EN IK - april 2023

Foto: Cor de Kock

Door: Tesla van den Berg

https://www.ad.nl/auto/annet-65-maakt-zichzelf-en-anderen-weer-blij-met-haar-camper-schouders-eronder-en-door~a8a72c2a/


Type: Suzuki Carry pick-up

Bouwjaar: 1987

Brandstof: benzine

Vermogen: 34 pk

Cilinders: 4

Gerestaureerd door: Autobedrijf Bekkers - https://www.autobedrijfbekkers.nl/nl/home


Annet (65) maakt zichzelf én anderen weer blij met haar camper: ‘Schouders eronder en door’


MIJN BLIK EN IK

 

Annet Bouwmans (65) rijdt voor haar werk als contactclown het hele land door, maar doet dat lopend net zo goed. Het waren redenen om in 2021 een camper te kopen. ,,Mijn man overleed twee maanden nadat hij zei dat ik die camper moest kopen. Door het verlies heb ik nu nog meer oog voor mensen die eenzaam of verdrietig zijn. Die camper doet hen goed, en mij ook.’’

 

 

Annet, zelf woonachtig in Schijndel maar voor haar werk in het hele land te vinden, wandelt graag. Dat begon met 1 kilometer, maar het werden steeds meer. Zo liep ze het Pieterpad, van Pieterburen naar Maastricht. ,,Dat is iets van 500 kilometer.’’ Dan is het fijn als je tussendoor kunt overnachten. ,,Nou, het was in 2021 coronatijd, dus alles was gesloten. Ik zocht een manier om te kunnen overnachten tussen wandeldagen door én tegelijkertijd mijn fiets mee te kunnen nemen. Die camper bleek perfect.’’

 

In april 2021 vond ze er een op Marktplaats. Een Suzuki Carry pick-up uit 1987. Met haar man bezichtigde ze de toch opvallende camper. ,,Ik zag ‘m en dacht: dit is precies wat ik bedoel. Echt dat gevoel van ‘dit is het’. Mijn man liep er een rondje omheen en hij zei: ‘doe dit maar, die camper. Ga er maar mooi mee op pad’.’’ Twee maanden later overleed hij. ,,Bijna alsof het zo had moeten zijn. Dat hij zei dat ik ermee op pad moest gaan, en dat dit dan gebeurde.’’

 

 

Schouders eronder en door

Natuurlijk bezorgt het verlies haar verdriet. ,,Maar ik heb nu nog meer oog voor mensen die eenzaam zijn, verdrietig zijn of iets ergs hebben meegemaakt. Zelf heb ik de schouders eronder gezet en gedacht: ik moet door.’’ Mensen opvrolijken is iets dat Annet dagelijks doet. Als contactclown in de zorg speelt ze voor kinderen of volwassenen met een verstandelijke beperking. Haar camper is ook direct haar kleedkamer. ,,En als ik nu naar Drenthe of Groningen moet, kan ik erin overnachten. Ideaal.’’

Soms staan er zelfs mensen bij haar aan de voordeur. ,,Die hulp nodig hebben. Ik vraag ze dan of ze willen praten en maak dan een afspraak met ze.’’ Soms neemt ze de persoon een dag mee met de camper. ,,Dan wandelen we, eten we wat onderweg. Dan hebben ze echt het gevoel dat ze een dagje vakantie hebben gehad. Dan zien ze ook dat andere dingen mogelijk zijn. Dat je je verdriet hebt, maar dat je er ook op uit kan gaan en er iets van kan maken. Dat is wat ik doe, die camper trekt me naar buiten.’’

‘Normaliter denk je misschien: ik ben alleen als vrouw hier, ik houd wat afstand. Maar het is gelijk gezellig’

 

Het ontgaat weinig mensen, die opvallende Suzuki van Annet. ,,Het leuke is dat als je ergens met die camper komt, dat je direct aanspraak hebt. Ik ben ook aan een flinke wandeling die van Spanje naar Nederland gaat, begonnen. Dan zet ik mijn fiets steeds op het eindpunt, de camper op het beginpunt. Kan ik zo terugfietsen en later weer door. Normaliter denk je misschien, in het buitenland bijvoorbeeld: ik ben alleen als vrouw hier, ik houd wat afstand. Maar het is gelijk gezellig. Ook de mensen in de straat zwaaien als je langsrijdt.’’

 

Oud is goed

Dat-ie allesbehalve gloednieuw is, vindt Annet juist leuk. ,,Ik houd van oude dingen. Sinds ik mijn motorrijbewijs haalde, heb ik dezelfde Harley, uit 1942. Dat karakteristieke vind ik zo leuk. En ik doe alles op gevoel, dus dat is met die motor maar ook met die camper zo gegaan. Het is gezellig, klein en knus. En ze doen het allebei nog hartstikke goed. Ik ben er blij mee.’’

 

 

 

 

7 juli 2022 Univé/maashorst

'Dan sla ik mijn armen om haar heen' boek

https://samen.unive.nl/maashorst/h/4378/0/18010/Gezondheid/Mensen-helpen-weer-contact-met-zichzelf-en-anderen-maken



Mensen helpen weer contact met zichzelf en anderen maken


Dat is waar Annet voor gaat. Voor mensen met een ernstige ziekte, blijvende beperkingen of die zich eenzaam voelen. ‘Als contactclown Doeke geef ik deze mensen ontspanning en begrip op een manier waarop ze weer in contact met zichzelf en anderen komen. Samen beleven we dan een fijn moment en een sfeer die nog dagen bij ze blijft.’

Ook wanneer je leeft met beperkingen wil je jezelf lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelen. Dit persoonlijke welbevinden lukt altijd beter samen dan alleen. Daarom is het zo belangrijk dat je net als iedereen in contact met jezelf en anderen kunt zijn en je verbonden kunt voelen. En als je dit kwijt bent, dat er dan iemand is die je helpt je dit gevoel weer te vinden en beleven.

Zo iemand is Annet Boumans uit Schijndel. ‘Het moet wel bij je passen. Je moet iets voor andere mensen willen betekenen. Zelf ook mensen willen opzoeken, contact kunnen maken en je daar goed bij voelen.

Ik heb van alles gedaan in mijn leven, maar toen ik op internet iets las over contactclown raakte dat mij, was ik ontroerd. Dit is het, dit is wat ik wil doen, dit is de vorm die bij mij past en waarmee ik iets kan betekenen voor andere mensen.


Wanneer ik me verkleed als contactclown Doeke kom ik tot rust. Pas dan kun je contact met anderen maken. Dat lukt niet als je zelf vol met emoties zit. Dan wordt het een showtje neerzetten. Mensen kijken daar direct doorheen. Het moet echt zijn, vanuit je hart en je ziel contact maken.

In een zorginstelling, maar ook thuis, zijn er mensen die altijd binnen zitten, alleen. Mensen met een vorm van dementie, of kinderen en volwassenen met een ernstige ziekte, verstandelijke en/of meervoudige beperkingen of die zich gewoon eenzaam voelen.

Ik wil ze dan meenemen in een nieuw avontuur, nodig ze uit in mijn campertje, creëer een andere sfeer en geef ze een vakantiegevoel. Zonder op reis te gaan, zijn we dan toch even ‘van huis’. Of we gaan een stukje wandelen, een eitje bakken, zingen en zwaaien onderweg naar mensen. Het wordt gezellig, maken plezier en lopen, eten en lachen. Als vanzelf ontspannen mensen dan.

Ze ontdekken dat er een deurtje is om contact te maken. Ik zet het een stukje open door middel van alle zintuigen. Dat kan dus ook door het spelen van muziek of luisteren naar andere geluiden.' Clown Doeke heeft natuurlijk een hele speelkoffer mee. Hier zitten ook materialen waaraan je kunt voelen. Voor iemand die altijd in bed ligt kan dat heel bijzonder zijn. Er is een heel pallet aan manieren waarop je iemand weer kunt laten beleven dat een ander contact met je maakt en jou als mens ziet.

Mensen in de zorg, maar ook directe naasten, komen hier niet aan toe, hebben een andere rol en band dan Doeke, die is er puur voor het hervinden en beleven van contact. Contactclown Doeke betekent dus ook veel voor de naasten en directe omgeving van de mensen die ze helpt.

'Inmiddels is Doeke dus mijn werk en passie, ik word er blij van. Je kunt echt iets doen voor mensen en ze rust brengen. Of het nu ouderen of kinderen zijn. En als we contact maken en de ander dat ook daadwerkelijk voelt, krijg ik het ook heel warm en de kriebels.'

Dit inspirerende verhaal en de diensten van contactclown Doeke laten zien hoe belangrijk en effectief het is om op een vindingrijke manier mensen te helpen bij het maken van contact met zichzelf en anderen. Zeker in een tijd van snelle veranderingen vormen de mentale gezondheid en eenzaamheid een groot maatschappelijk probleem.

Daarom wil coöperatie Univé de unieke deskundigheid en inzet van contactclown Doeke graag delen met al haar leden.

https://contactclowndoeke.nl/


27 december 2020 Metronieuws

https://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/2020/12/lezerscolumn-dan-sla-ik-mijn-armen-om-haar-heen/


9 december 2020 Bossche Omroep

https://www.bosscheomroep.nl/reader/68584/1568404/contactclown-doeke-volgt-haar-gevoel


6 december 2020 Omroep Meierij

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/contactclown-annet-bouwmans-schrijft-boek-over-ervaringen


2 december 2020 Mooi Schijndelkrant

https://demooischijndelkrant.nl/edities/2020/2190-editie-week-49-2020


27 november 2020

PERSBERICHT UITGEVERIJ BOEKSCOUT-

Verhalen van een clown in de zorg

Het nieuwe boek van Annet Bouwmans uit Schijndel is verschenen

Op vrijdag 27 november is het nieuwe boek 'Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg' van Annet Bouwmans verschenen. Dit bijzondere gezondheidsboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.










Als Contactclown Doeke speelt Annet voor mensen met een vorm van dementie of kinderen en volwassenen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. Ze speelt in op de situatie, de stemming en het gevoel van de ander.
Zo kunnen er bijzondere en leuke, maar ook ontroerende en emotionele momenten ontstaan. Als ze een woning binnenstapt, wordt ze altijd weer verrast door de reacties. Nooit zijn deze gelijk, nooit is het spel twee keer hetzelfde. Al haar voelsprieten staan op scherp, al haar zintuigen staan aan.
Ze probeert te zien en te voelen wat er omgaat in de mensen waar ze voor komt. Over de bijzondere dingen die tijdens het spelen gebeuren, schrijft ze verhalen.
Een paar van deze verhalen zijn in dit boek opgenomen.


Annet (1957) heeft haar hele leven gezocht naar werk dat ze graag wilde doen. Ze zocht naar iets wat echt was maar vond het niet. Misschien omdat eerst andere belangrijke zaken haar tijd in beslag namen.
Annet heeft uiteindelijk ontslag genomen en is op zoek gegaan naar wat ze graag zelf wilde. Ze las over het werk als clown in de zorg en dit ontroerde haar. Tegelijk dacht ze: Dit is het!


Boekgegevens Titel:


Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg
Auteur: Annet Bouwmans
Verschijningsdatum:  27-11-2020
Aantal pagina's:   124
ISBN:  9789464037906
Geïllustreerd:  ja
Verkoopprijs:  € 19,99
Uitvoering Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België


Interview in tijdschrift de Margriet   week 12 - 2015

 

Contactclown Doeke

Annet: “Ik heb in de boekhouding gewerkt, in de buitendienst van een marketingafdeling, bij een groot woonwarenhuis, maar steeds was het ’t nét niet voor mij.

Ik miste vooral iets in mijn contacten met collega’s en klanten. Alsof ik met hen omging zoals van mij werd verwacht, ik hielp hen zoals het hoort, maar het kwam niet écht uit mijzelf wat ik deed. Steeds was er het gevoel dat ik zoveel méér had te geven.

 

Ik heb ontslag genomen bij mijn laatste werkgever om uit te kunnen zoeken waar ik nu werkelijk gelukkig van zou worden en in die periode las ik een artikel over de opleiding tot Contactclown.

Een Contactclown is geen lolbroek met flapschoenen aan en een bolhoed op, maar een clown – mét rode neus – die heel vriendelijk en rustig alleen zijn of haar zintuigen gebruikt om contact te maken.

 

Het idee is om mensen te bereiken met een lach, een liedje, een knipoog of een knuffel, wanneer zij door hun verstandelijke beperking in een isolement zijn geraakt. Alles gaat op gevoel en intuïtie, niets is in scène gezet, dat vind ik zo mooi. Én ik wist meteen dat het ook bij mij zou passen! Had ik op mijn 57ste dan eindelijk mijn plek gevonden?

 

Naar aanleiding van het artikel en een informatiedag heb ik mij snel ingeschreven voor de opleiding; en omdat ik niet kon wachten om alles wat ik leerde in praktijk te brengen, ben ik ook vrijwel direct in het diepe gesprongen en begonnen met stagelopen bij twee mooie verzorgingstehuizen. Als clownsnaam bedacht ik ‘Doeke’, wat gezellig klinkt als ‘moeke’ en wat ‘geeft graag liefde’ betekent. En als ‘tenue’ koos ik een ruimvallend jurkje, geitenwollen sokken en klompen. Klaar.

 

Ik vind het werk fantastisch. Het vervult mijn verlangen om anderen blij te maken en geeft mij dagelijks nieuwe inzichten. Ik kijk bijvoorbeeld met een heel andere blik naar mensen met een verstandelijke beperking. Vond ik hen voorheen vooral zielig, nu zie ik hun tevredenheid en leer ik van hen dat je niet veel hoeft te praten om te kunnen genieten van elkaars gezelschap.

 

Voor mij persoonlijk is er een wereld opengegaan met het ontwikkelen van mijn zintuigen. Steeds meer durf ik te vertrouwen op mijn gevoel, waardoor ik me minder hoef bezig te houden met energie vragende gedachtes. In die zin groeien ‘Doeke’ en ik naar elkaar toe, merk ik, en dat is leuk. Maar verder bewaak ik ook een grens: thuis ben ik Annet en wil je clownspullen zien, dan zul je goed moeten zoeken. 

Ik heb een fijner en relaxter leven gekregen door van baan te veranderen.

Met passie je werk kunnen doen, dáár word je pas gelukkig van.” 

 

 

Brabants dagblad dinsdag 3 februari 2015: Contactclown wil glimlach op gezicht bezorgen

 

door Renso van Nuland

 

Contactclown Doeke

Schijndel - Annet Bouwmans uit Schijndel benadrukt dat ze geen Pipo de Clown is. Maar ze gaat tehuizen en verzorgingscentra wel af als Doeke de Clown. Bouwmans is een zogeheten Contactclown.


In haar werk als Contactclown werkt Bouwmans met kinderen en volwassenen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. „Ik kom rustig binnen, scan de situatie als het ware. En dan is het afwachten hoe de patiënten reageren. Ik speel dus in op de situatie en stemming van de patiënt. Hierbij maak ik gebruik van alle zintuigen om ze uit hun isolement te halen en in contact met ze te komen.

 

Ik wil graag een glimlach op hun gezicht bezorgen. Ik doe alles op gevoel, niets is in scène gezet”, zegt Bouwmans. En dan zijn er de ‘kleine dingen’ die het werk zo waardevol maken. „Een oude man die langzaam mee begint te zingen als ik een lied aanhef uit de jaren 1960. Of een patiënt die langzaam met de maat van de muziek meebeweegt.”



In de zorg is het momenteel lastig om voet aan de grond te krijgen als zelfstandige, merkt Bouwmans. „De zorgcentra betalen mij uit hun eigen potje. Zij moeten mijn werkwijze wel zien zitten.” Maar na veel sleuren en leuren heeft de Schijndelse een aantal vaste instellingen waar ze als Doeke de Clown komt. Met Park Boswijk in Vught heeft ze onlangs afgesproken dat ze dit jaar twaalf keer langskomt om de bewoners op te fleuren. „Voor mij is dit echt wat ik wil. In mijn vorige functies was dat niet het geval. In mijn rol als Doeke ben ik degene die ik wil zijn. Er voor de mensen zijn.”


In Nederland zijn volgens Bouwmans zo’n dertig Contactclowns actief. „Als je ContactClown wilt worden, moet je een speciale opleiding volgen. Het is dus niet dat je een rode neus opzet en dan ContactClown bent.”

 

 

De mooi Schijndelkrant.nl: Dubbelportret 23 februari 2015 (week 09 2015)

 

Contactclown Doeke

Naam: Annet Bouwman, oftewel Contactclown Doeke


 Contactclown: “Ik heb veel verschillende baantjes gehad, op kantoor boekhouding, buitendienst bij supermarkten reclames zien, bij de Ikea, maar dat was het allemaal nét niet. Ik hoorde jaren terug al van de Cliniclowns, maar over de Contactclown las ik op internet. Dat is alles wat ik leuk vind maar dan nog uitgebreider. Ik kom in verzorgingshuizen, bij mensen van de Make-A-Wish Foundation, bij gehandicapten, enzovoort.”

 

Zintuigen: “Tijdens de opleiding voor Contactclown leerde ik gebruik maken van mijn zintuigen. Toneelspelen moest ik afleren; je moet oprecht zijn. Het is uitbeelden, gebruik maken van je fantasie. Ik doe bijvoorbeeld net alsof ik trompet speel en daarmee maak ik contact met mensen. Weet je wat het is, iedereen verwacht tegenwoordig een hoop van mensen. Ze moeten zoveel. Ik verwacht helemaal niks van ze.”

 

Onzeker: “Toen ik net begon, was ik onzeker. Kwam een keer een verzorgingstehuis binnen, een vrouw zag me en zei: ‘Ga weg, gij clown.’ En tegen de andere bewoners zei ze: ‘Trap er niet in, als ze die neus afzet, is ze gewoon een mens.’ Ik vond het moeilijk om haar te negeren en ging met mijn rug naar haar toe staan. Twee weken later kwam ik terug en die mevrouw zat er weer. Toen ben ik een liedje gaan zingen, ze kende het en zong mee: het ijs was gebroken. Je moet mensen de tijd geven om te wennen en je zelf niet opdringen.”

 

Gezin: “In het begin dachten ze thuis: o jee, wat gaat ze nu doen. Mijn man zag natuurlijk al dat ik filmpjes keek op YouTube die me erg raakten. Hij zei dat ik vooral moest doen wat ik zelf wil. De kinderen zijn het huis uit en hadden geen idee van mijn plan.

 

Doeke: “De naam Doeke betekent in het Fries: ‘houdt van knuffelen en wil liefde geven’. Dat past bij mij. Ik heb echt contact met mensen met dit werk.”

 

Harley Davidson: “Onze hond Djoeke is grote hobby, die heeft zelfs zijn eigen Facebookpagina. En mensen verwachten het niet van me, maar motorrijden is iets wat ik al jaren doe. Ik heb een Harley Davidson uit 1942 en heb onlangs meegedaan met een wedstrijd waarbij je een reis door Europa kunt winnen op een motor met 25.000 euro zakgeld. Mijn droom is om in heel Europa Contactlown te kunnen spelen. De hele wereld zou meer via zintuigen moeten communiceren. Ik hoef op reis geen taal te spreken; mijn zintuigen zeggen genoeg.”

 

 

http://schijndel.allesvan.nl/nieuws/detail/id/249083/Contact-Clown-Doeke-Clown-in-de-zorg   19-02-2015


Contactclown Doeke

Als Contactclown speel, knuffel en zing ik met verstandelijk beperkte kinderen en volwassenen maar ook met dementerende ouderen.

Mijn hele leven heb ik gezocht naar het werk dat ik graag wilde doen. Het was het altijd "net niet". Ik zocht naar iets wat echt was. Ik vond het niet en had of nam er nooit de tijd voor, misschien omdat eerst andere zaken mijn tijd in beslag namen.


Totdat de opleiding Contactclown onder mijn aandacht kwam en ik meteen dacht: "Dit is het!" Ik ben eerst naar een informatiemiddag gegaan, waar ik de passie duidelijk voelde. Daarop heb ik me snel aangemeld. Mijn opleiding heb ik dan ook met veel plezier gevolgd. Tijdens de opleiding ontdekte ik mezelf en leerde heel veel techniek en heel belangrijk, het ontwikkelen van de zintuigen. Alles wat ik ooit had geleerd heb ik daar afgeleerd. Een Contactclown is

lees verder op: http://lezerscolumns.metronieuws.nl/view/d90m#.VOsWyIKDmyM.facebook   23-02-2015



Nierstichting Sponsor-wandeltocht De Rode Loper 30-03-2016


http://www.tvschijndel.nl/index.php/laatste-nieuws/11791-schijndels-team-rik-bouwmans-deelnemers-wandeltocht-de-rode-loper-nierstichting-sponsoren-gezocht


Schijndels team ‘Rik Bouwmans’ deelnemers wandeltocht De Rode Loper’ Nierstichting, sponsoren gezocht

Gepubliceerd op woensdag 30 maart 2016 11:19

Stap over de rode loperSchijndel - De Schijndelse Annet Bouwmans gaat zaterdag 16 april samen met haar zoon Rik en zijn vriendin Simone meelopen met een sponsorloop van ´De Rode Loper’, een wandeltocht in Naarden. Het team ´Rick Bouwmans´ loopt daarbij voor de Nierstichting een afstand van 10 kilometer. Zoon Rik heeft een nierziekte, de ziekte van Berger. Een vriendin van hem gaat ook meelopen in de sponsorloop. Zijn ouders willen als team ´Rik Bouwmans´ en mensen om hem heen de Nierstichting graag helpen om geld in te zamelen voor de draagbare kunstnier die de laatste tijd al veel in het nieuws is geweest. Met een draagbare kunstnier krijgen patiënten hun vrijheid terug. Daarom gaat dit team bestaande uit Rik zelf, vriendin Simone en moeder Annet (als Doeke de clown) zaterdag 16 april 2016 meelopen met deze wandeltocht in Naarden. TVSchijndel vroeg naar de samenstelling van het gezin en wilde wat meer weten over de mensen achter het team Rik Bouwmans.


Draagbare kunstnier


Innovatie realiseren op het gebied van dialyse is hard nodig. De afgelopen jaren heeft de Nierstichting samen met patiënten, professionals, wetenschappers en bedrijven veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. De verschillende onderzoeksprojecten hebben geleerd dat met nieuwe membranen, filters en sensoren de dialyse verbeterd kan worden.

draagbare kunstnier

Sponsoren

Inmiddels heeft het Schijndels team 1.256 van de benodigde 1.560 euro opgehaald. U kunt het team en daarmee de Nierstichting sponsoren via de speciale website De Rode Loper van de Nierstichting. Dat kan via de directe link naar de eigen pagina van het team 'Rick Bouwmans' op de website van De Rode Loper.


Team 'Rick bouwmans'

"Wij (Hendrik en Annet) wonen in Schijndel. We zijn er ook geboren zelfs en wonen er al heel ons leven. We hebben 2 kinderen Rik en Willeke en die zijn ook hier in Schijndel geboren op de Europalaan 5. We zijn zelfs nog nooit verhuisd in ons 39-jarige huwelijk. Rik woont op dit moment met zijn vriendin Simone in Eindhoven en onze Willeke woont met haar vriend

Felix in Rosmalen."


Recent nierziekte ontdekt

Dat er iets met Rik zijn bloed niet goed was is jl. december ontdekt op de bloedbank waar hij bloeddonor was. Na een biopsie bleek dat hij Iga Nefropathie heeft, oftewel de ziekte van Berger. In de toekomst zal Rik eens een donornier moeten ontvangen. "Wij zijn hier allemaal erg van geschrokken natuurlijk."


Contact clown Doeke

Vorig jaar liep Annet als Contactclown Doeke de 4daagse mee in Nijmegen waarbij zij op de laatste dag een gedeelte van de afstand als Doeke meeliep om deelnemers zo een hart onder de riem te steken.

"Ikzelf Annet, ben Contactclown Doeke, een clown in de zorg en zal deze sponsor tocht meelopen als Doeke. Dit omdat de Nierstichting heeft gevraagd iets rood aan te doen. Dus….de rode neus gaat zeker op. Ik Annet en ook Doeke draag de Nierstichting een warm hart toe en misschien kan Doeke tijdens de tocht de deelnemers een duwtje in de rug geven, een schouderklopje of een beetje plezier of afleiding brengen. Een en ander is ook te volgen op mijn website www.contactclowndoeke.nl en facebook Contactclown Doeke."


Contactclown Doeke


Rest van de familie Bouwmans

Rik en zijn vriendin Simone en ikke Annet (Rik's moeder) zijn de 3 leden van het team 'Rik Bouwmans'. Mijn dochter Willeke is op dit moment zwanger en loopt daarom niet mee. Hendrik (vader) kampt met gezondheidsproblemen, vandaar dat hij ook niet meeloopt."



Achtergrondinformatie De Rode Loper

De Rode Loper is een nieuw en uniek wandelevenement waarbij wandelaars starten én finishen op een Rode Loper. Een onvergetelijk feest van de prachtige wandelroutes door Het Gooi. Met speciale VIP-fotoshoots, optredens van bekende artiesten, prachtige wandelroutes en een goede verzorging.

Iedereen die meedoet is een Very Important Person. Elke stap op de Rode Loper, is een stap in de richting van de draagbare kunstnier. Dat is hard nodig, want dialyseren is zwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Veel patiënten zeggen: dialyse is geen leven, maar óverleven. Daarom ontwikkelt de Nierstichting de draagbare kunstnier. Die geeft nierpatiënten weer de vrijheid en energie om een gewoon leven te leiden. Donaties voor de Rode Loper dragen bij aan de draagbare kunstnier.


Elke deelnemer van de Rode Loper krijgt na aanmelding een actiepagina. Via die pagina kan je makkelijk en veilig vrienden, familie, buren en collega’s oproepen om jouw wandeltocht te sponsoren. Zo worden gezamenlijk belangrijke stappen gezet richting de draagbare kunstnier, die het leven van 2,5 miljoen nierpatiënten wereldwijd verbetert.

De Rode Loper wordt uitgerold op zaterdag 16 april 2016 in Het Gooi. Startpunt is de Grote Kerk in Naarden. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 5, 10 of 20 kilometer.



http://meierij.nl/nieuws/een-ik-wil-iets-doen-gevoel-1.5534666

11 december 2015 De Meierij De Rode Loper - Naarden


Beste Rode Loper,


Bijna 45.000 euro is al ingezameld voor de draagbare kunstnier. Sponsors en deelnemers: enorm bedankt!


Tot en met 10 april kun je inschrijven

Al ruim 500 mensen lopen mee. Ken je vrienden of familie die ook de Rode Loper op willen? Wacht niet te lang: tot en met 10 april kan je nog inschrijven.


Kom in het rood...

Laat zien dat je loopt voor nierpatiënten, schreven we al in een eerdere nieuwsbrief, en kom 16 april in een mooie, ludieke of excentrieke, maar in elk geval rode outfit. Voor de mooiste outfits hebben we een verrassing.


...net als Annet / Contactclown Doeke

Annet komt in het rood, namelijk als Clown Doeke. Annet loopt in team Rik Bouwmans, samen met haar zoon (en nierpatiënt) Rik en zijn vriendin Simone. Annet speelt en werkt in de zorg als contactclown Doeke, voor persoonlijk en warm contact met kinderen en volwassenen met een beperking. Maar op 16 april loopt Clown Doeke voor nierpatiënten. Annet: "Misschien kan Doeke deelnemers een duwtje in de rug geven, een schouderklopje of een beetje plezier of afleiding brengen." Dank je wel Annet!


Startbewijzen: onderweg

Alle deelnemers ontvangen per post een startbewijs met een presentje. Afgelopen week hebben de eerste deelnemers die ontvangen. Nog niks gehad? Geen zorgen, het komt er aan. Neem je startbewijs mee op 16 april!


Genieten!

De routes die we samen met het Goois Natuurreservaat (GNR) uitstippelden zijn om te genieten! De exacte routes zijn nog geheim, maar elke afstand gaat langs de mooiste plekjes van het GNR. Denk aan de Vesting (5 km), de Limitische heide (10 km) en de Blaricummerheide (20 km). Boswachter John Didderen van GNR: "We gaan deelnemers van de Rode Loper verrassen met heide, bos, zandverstuivingen en een Gooise traktatie bij de schaapskooi op de 20 km route!"


Info & contact

Op zaterdag 16 april 2016 vindt de Rode Loper plaats. Vanaf 09:30 uur ben je welkom in de Grote Kerk, Marktstraat 13, Naarden. Om 10:00 uur start het programma; de start van alle afstanden is om 11:00 uur. Meer info? Zie Veel gestelde vragen. Of neem contact met ons op.


Tot ziens op de Rode Loper!



Contactclown Doeke - Clown in de zorg



Contactclown Doeke

Vandaag hebben we gelukkig!!! weer wat kinderen (en hun ouders) op mogen vrolijken in een crisisopvang voor vluchtelingen in Laarbeek.

Dit deden we met clowns van Global Clowning te weten Heppie, Knoedel, Leneteen, Knoetje en ikke Doeke.


Samen kwamen we binnen en zongen een mooi liedje.

Een groot touw verbond ons met elkaar, maar verbond ons ook met de kinderen, die het vastpakten en met ons meeliepen en ook mee gingen zingen.


We zijn het hele gebouw doorgegaan en hebben alle kinderen opgehaald, samen gespeeld, gezongen en gelachen en dat was goed!


En...wat is het toch fijn om mijn eigen "ik wil iets doen"-gevoel om te zetten in een daad waarin ook ik iets kon betekenen voor onze medemens.....hier op onze gezamenlijke aardbol...... een bol waar we allemaal op mogen logeren.


Ik zie nog die jongen zitten, alleen op een bankje. Een tiener al, lang en slank met zijn donkere kijkers.

Hij zat ogenschijnlijk een boekje te lezen, maar de aandacht kon hij er niet meer bijhouden.


Een stukje van hem af stond ik, Doeke, daar een appeltje te eten, die ik gekregen had van een klein "manneke". Het was onverstaanbaar wat dit jongetje zei...maar zijn gebaren vertelden me....pak maar...eet maar lekker op.


Ik stond daar lekker te genieten van mijn appeltje. Het kostte wel moeite om er een hap van te nemen, zeker omdat ik in het bezit ben van zo'n grote rode neus. Maar.....als ik iets echt wil lukt het ook......en de appel werd steeds kleiner en het contact met de jongen steeds groter.

Hij genoot en lachte hoe ik met deze appel aan het worstelen was.


We keken elkaar aan, en we glimlachten naar elkaar. Zonder woorden maar met een geweldig "ik heb iets kunnen doen voor jou" gevoel.


Voor jouw, lieve tiener met je donkere ogen.


Van harte welkom!

Liefs Doeke


Door: Annet Bouwmans





Follow your nose, it knows the way