Rode neuzen nieuwtjes en weetjes

Rode neuzen nieuwtjes en weetjes

 

28 november 2018

 

contactclown Doeke clown in de zorg van neynsel brabants dagblad

Vandaag stond er een heel mooi artikel over Doeke in het Brabants Dagblad. Natuurlijk ben ik heel erg trots op Doeke en ik zou er bijna een nóg roder neusje van krijgen. november 2018

https://www.ad.nl/den-bosch/clown-en-zorgverlener-doeke-komt-met-een-koffer-vol-met-klets~a1085a0d/

 

 

 

 

23 november 2018 Lieve lieve lieverd

 

clown in de zorg zorgclown belevingsclown

"We" staan samen in de deuropening van de woning.

Met "we" bedoel ik een verzorgster en mezelf.

Tot ons verdriet hebben we een tijdje geleden afscheid moeten nemen van een mevrouw die hier woonde en die hier altijd met heel veel liefde werd verzorgd maar zich hier ook zo ontzettend thuis voelde.

"Ik mis haar en haar familie zo" vertelt ze en ik zie de emotie in haar gezicht.

 

Samen zijn we even naar het herdenkingshoekje gelopen en halen een paar hele intense mooie herinneringen naar boven die we samen beleefd hebben met mevrouw.

 

Als we daar zo in de deuropening staan, schiet het door me heen: "Wat ben je toch een enorme lieve meid. Jij doet je werk me zóveel liefde. Je bent een heel groot voorbeeld voor anderen en dit komt alleen maar, omdat je puur vanuit je hart en gevoel werkt."

Natuurlijk vertel ik dat haar ook en we omhelzen elkaar.

Dankjewel lieve lieve lieverd...dankjewel dat ik je collega mag zijn.

 

xxx Contactclown Doeke

 

Onderstaande hebben we samen mogen beleven:

 

IN DE WOLKEN

 

"Kijk dan... kijk eens hoe ik ronddraai...."

Met haar armen maakt ze draaiende bewegingen.

Doeke en een verzorgster zijn bij deze mevrouw op de kamer. Ze ligt in bed en is een beetje verdrietig en daarom heeft de verzorgster gevraagd of Doeke deze mevrouw een extra lang bezoek wil brengen.

lees dit verhaal verder op:

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.html

 

 

14 november 2018 Jarig

contactclown doeke clown in de zorg belevingsclown zorgclown van neynsel

 

Gisteren was ik jarig en werd ik 61 jaar, maar Doeke was ook jarig en werd 5 jaar. Dat betekende dus trakteren op het werk.

 

Ik wilde graag iets geven aan de mensen waar ik iedere dag mee samen ben en dat zijn mijn lieve collega's bij Van Neynsel maar ook alle mensen die hier wonen en waar ik voor en mee samen speel.

 

De keuze viel op zoenen. Iedereen zou op deze dag een zoen van Doeke krijgen. Mijn man en ik zijn daarop alle supermarkten in de buurt afgereden totdat mijn kofferbak helemaal vol lag gestapeld met heerlijke chocolade zoenen.

 

Ik ben gistermorgen vroeg begonnen met uitdelen en tegen de avond was ik klaar. Onafgebroken ben ik gaan delen op alle locaties. 300 zoenen en 300 mensen.

Ik kreeg echte zoenen en knuffels terug. Bij Antoniegaarde kreeg ik zelfs een wel hele hartelijke ontvangst mét een doos lekkere bonbons. Ik heb op stoelen gestaan, er werd gezongen en geknuffeld en gesmikkeld.

 

Het was een mooie dag met een gouden randje met 300 kleine contactmomentjes en tussendoor ook nog even wat extra aandacht voor mensen die het even moeilijk hadden.

 

Ik heb een mooie dag gehad en heb genoten. Hopelijk jullie ook.

Nu zijn er vast ook mensen die er net niet waren toen ik er was. Jullie hebben nog een zoentje tegoed. Mag het dan een real life zoentje op de wang zijn?

 

Natuurlijk wil ik iedereen bedanken voor de vele en lieve felicitatie's en berichtjes.

Ik ben er heel blij mee.

 

O ja... en wat zeg je van mijn verjaardagscadeau?

4 Prachtige rode nieuwe wieldoppen voor op de Doeke mobiel. Het lijken wel neusjes die allemaal dezelfde kant op willen rijden.

 

Tot gauw!

 

 

11 november 2018 Een clown in de directie?!

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown van neynsel

 

Voor een ouderenzorgorganisatie die er naar streeft haar cliënten iedere dag een waardevolle dag te geven, is dit niet raar. Weten waarom? Lees hier het hele verhaal:

https://www.vanneynsel.nl/clownindedirectie

 

Mijnheer Hermsen wil niet eten.

Alle goedbedoelde pogingen ten spijt, hij wil geen hap van zijn maaltijd nemen. Misschien een boterham met hagelslag in plaats van kaas, oppert de verzorgende. Gemalen voeding, overweegt de diëtiste. Of dieetvoeding uit een flesje, stelt de specialist ouderengeneeskunde voor. Niets helpt, mijnheer Hermsen wil niet eten. Totdat Doeke naast hem gaat zitten. Ze zegt niets, vraagt niets, streelt alleen een keer over zijn arm, kijkt hem glimlachend aan en neuriet een deuntje. En verhip, mijnheer Hermsen begint te eten. Zoals mevrouw Van Berg gisteren rustig ging slapen. En de tranen van mijnheer Verhulst weken voor een glimlach.

Luisteren, kijken, voelen, ..

Sinds afgelopen juli heeft Van Neynsel een heel bijzondere medewerker in diDoeke_met_bril.JPGenst: clown Doeke. Drie dagen in de week bezoekt ze onze woningen en locaties om .. eh … nou ja, om er gewoon te zijn. Ze heeft geen functiebeschrijving, geen vastomlijnde taken, geen agenda, geen deadlines. Doeke komt ’s ochtends aan, neemt even de tijd om alle beslommeringen van alledag achter zich te laten en treedt vervolgens de bewoners tegemoet. Met rode clownsneus, op boerenklompen, met een koffertje vol friemels en frutsels. Een zijdezachte shawl, een ritselende parelketting, een liefkriebelend stukje bont, een bellenblaas, een muziekdoosje … Liefst pakt ze haar gitaar en zingt ze een liedje voor of met de bewoners. Doeke luistert, kijkt, slaat een arm om een schouder, streelt eens door het haar. Ze maakt een praatje en – vaker nog – zwijgt. Samen. Niets moet, alles mag. Ze is er gewoon, als mens.

 

Mens en medemens

Er zijn voor de ander. Ons oprecht en daadwerkelijk geïnteresseerd verdiepen in de wensen en verlangens, de dromen en angsten, het geluk en verdriet van onze bewoners. Dat is de kern van de verandering die Van Neynsel nu doormaakt. Betekent dit dat we straks allemaal met een rode clownsneus op moeten rondlopen? Nee hoor, wees maar niet bang. We verschuiven de focus van ‘zorgen voor’ naar welbevinden. Willen dat onze bewoners, gegeven de omstandigheden, zo prettig mogelijk wonen en leven bij ons. En dus zijn we niet alleen zorgprofessionals. We zijn eerst en vooral mens. Een mens die er is voor de medemens. De ene zorgprofessional heeft dat van nature al heel sterk, de andere collega moet zich daar meer in ontwikkelen.

 

Meer tijd voor aandacht

Wat we daarbij van Doeke kunnen leren is hoe belangrijk het is om de rust en de tijd te nemen om te achterhalen wat het welbevinden van iedere individuele bewoner van ons vraagt. Kost dat extra tijd? Misschien wel, maar we krijgen ook extra capaciteit. Dankzij de extra middelen van Van Rijn breiden we onze zorgcapaciteit met een kleine 20% uit. Bovendien vraagt een bewoner die zich prettig voelt en die lekker en ontspannen bij ons woont, minder zorgtijd.

 

Clown Doeke is daar waar ze het verschil kan maken. Niet als entertainer of klassieke activiteitenbegeleider, maar als behandelaar. Een verrassend succesvolle behandelaar, juist omdat ze zich vrij en ongestuurd door de organisatie mag bewegen. Ze valt dan ook niet onder een leidinggevende, maar direct onder mij als bestuurder. Betekent dit automatisch dat ze lid is van ons MT? Ja, sinds juli hebben we een heuse clown in onze directie. Maar ze moet vooral niet naar onze vergaderingen komen. En vooral die vrolijke en vrije radicaal blijven die onze organisatie en onze bewoners nodig hebben!

 

Jack Jansen

Bestuurder Van Neynsel

 

5 november 2018: Een "Like"

 

Als Doeke binnenkomt begroet ze iedereen. Vriendelijk groeten ze terug. “Kom je weer gezellig bij ons?” vragen ze meteen “en kom je weer zingen?”. Aan de tafel ziet ze een meneer zitten. Hij is de partner en het bezoek van een mevrouw die hier woont. Onlangs heeft Doeke haar nog een paar bezoekjes op haar eigen kamer gebracht en daar ook voor het eerst kennis gemaakt met hem. Nu zitten ze samen in de huiskamer.

Lees dit verhaal verder bij: Verhalen uit de praktijk.

 

 

11 oktober 2018 Een kort filmpje van een heel mooi moment bij Boswijk

https://www.facebook.com/parkboswijk/videos/2091554524443622/

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown van neynsel Boswijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 augustus 2018 Vakantie

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown vakantie belevingsclown

 

Lieve allemaal,

 

Zoals jullie zien, zijn de klompen uit en is mijn koffer gepakt en dat betekent: Vakantie.

Op 1 oktober zie je mij hier weer verschijnen.

Tot ziens!

Annet Bouwmans - Contactclown Doeke

 

 

 

 

 

 

 

24 augustus 2018

https://www.rodeloper.nl/annet/

Annet Bouwmans

 

Twee en een half jaar geleden kwam Rik (30) erachter dat er iets mis was met zijn nieren toen hij als bloeddonor, zijn bloed doneerde. ‘De wereld slaat onder je voeten vandaan als moeder zijnde. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten of je schouders er onder zetten en doen wat wél kan. Voor mijn zoon, zijn gezin en de Nierstichting’, vertelt zijn moeder Annet Bouwmans. Ook de dochter van Annet, Willeke (33), kampt met nierproblemen. ‘Ik hoop op genezing van nierziekten voor mijn kinderen. Daarom loop ik mee tijdens de Nierstichting Rode Loper’.

 

Geslaagde transplantatie

 

‘Eind mei is Rik getransplanteerd. Gelukkig is de transplantatie tot nu toe heel goed verlopen. Zowel met Rik als met de donor gaat het goed. Als moeder wil je uiteraard heel graag helpen. Omdat mijn bloedgroep niet overeenkomt met die van Rik, zat ik al in een cross over traject. Rond die tijd kwamen we erachter dat mijn dochter Willeke óók nierproblemen heeft. Zij kwam dat vorig jaar april te weten door een medische keuring op haar werk. Ze leek een blaasontsteking te hebben, maar naderhand bleek dat ze inderdaad ook een nieraandoening had. Je verzint het niet… Nu wil ik graag mijn nier bewaren. Met Willeke gaat het tot nu toe stabiel. Ze volgt een streng zoutarm & eiwit arm dieet zodat haar nierfunctie niet verder achteruit gaat.’

 

Levende donor gezocht

 

’Rond Kerst plaatste Simone, de vrouw van Rik, een oproepje op facebook dat Rik dringend op zoek was naar een nier. De reacties waren overweldigend! Meer dan 5.000 mensen reageerden, van wie tien serieuze kandidaten. Eén van die mensen heeft vorige maand een nier afgestaan aan Rik. Rik is positief de operatie en het hele proces ingegaan. Hij is optimistisch en dat heeft ook weer effect op zijn omgeving.’

 

‘Door mij in te zetten voor Nierstichting Rode Loper zet ik mijn verdriet om in iets positiefs, dat helpt heel erg.’

 

Ups & downs

 

’Willeke en Rik hebben allebei gestudeerd aan de universiteit, beiden een relatie, kindje. Het zorgeloze gaat weg. Door mij in te zetten voor Nierstichting Rode Loper zet ik mijn verdriet om in iets positiefs, dat helpt heel erg. Door mijn werk als contactclown, vergelijkbaar met de Cliniclowns, kom ik in aanraking met zieke kinderen. Nu snap ik die kinderen beter en kan mij voorstellen wat er door hen heengaat.’

 

Loop jij ook mee?

 

Tijdens Nierstichting Rode Loper op 10 november staat Annet stil bij de nierziekte van haar zoon Rik en dochter Willeke. En hoopt op genezing van nierziekten voor hen. Voor wie loop jij mee tijdens de Nierstichting Rode Loper? Meld je nu aan!

 

https://www.rodeloper.nl/aanmelden/

 

16 augustus 2018 Doeke bij Van Neynsel

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown

 

Sinds 1 juli van dit jaar werk ik als Clown Doeke, een clown in de zorg, in vaste dienst bij Van Neynsel te 's-Hertogenbosch en Vught. Ik speel daar voor en met de mensen die daar wonen en werken of op bezoek komen en iedere dag weer ontstaan er hele mooie contacten en momenten.

 

Mij geeft het een heel goed gevoel en ik hoop dat dit gevoel wederzijds is. Aan de reactie's te merken is dit zeker het geval en dit maakt dat ik zó trots en blij ben. Ik mag mijn werk vanuit het hart doen en juist dat voelt heel erg goed.

Het maakt me gelukkig en als dit bij mij zo voelt, kan ik dit geluk hopelijk op anderen overbrengen.

 

 

8 augustus 2018 Dank jullie wel

contactclown doeke vierdaagse nijmegen contactclown doeke clown in de zorg belevingsclown rouwclown

 

Beste Sponsoren,

 

De 4-daagse in Nijmegen zit er weer op en het waren voor mij en vele mensen met mij een paar fantastische dagen.

 

Het weer zat mee en er viel geen drup regen.

Gelukkig waren er heel veel mensen langs de route die óf een grote bak met water, óf een tuinslang, óf een douche óf een tafel met honderden bekertjes water aan de straat hadden staan.

 

We werden overal verrast met komkommer, meloen, worteltjes, appels, sinaasappels, druiven, chips, pinda’s, peperkoek, koek, worst, frituursnacks, enz…

Gewoon te veel om op te noemen!

Honger en dorst hoefden we dus niet te hebben en al deze, meestal gezonde, lekkernijen hielden ons allen op de been.

 

Dan was er overal muziek en hadden hele buurten de straten versierd.

O, wat heb ik genoten van deze sfeer, gemoedelijkheid en de mooie momenten en contacten tussen toeschouwers en lopers.

Vooral in mijn hoofd was het volop feest. (Het leven is wat je gedachten ervan maken)

Op een flinke blaar en een blauwe grote teen na, van het stoten aan de stations trap, heb ik deze 4 dagen probleemloos kunnen lopen maar ook intens kunnen genieten.

 

Deze 4-daagse stonden zoals jullie weten voor mij geheel in het teken van de Nierstichting.

Jullie samen hebben een bedrag van méér dan 1500 euro bijeengebracht en dat is echt heel erg veel. Na de finish kwamen er nog spontaan een paar donaties bij. Dit geld wordt gebruikt om het leven van de nierpatiënten draagbaarder te maken. Er kunnen nieuwe onderzoeken plaatsvinden en dat is echt heel hard nodig!

 

De laatste dag heb ik gelopen in mijn Doeke-kostuum en de laatste 6 km op mijn klompen.

Na afloop werd ik in de sponsortent ontvangen en kon ik mijn verhaal kwijt onder het genot van lekkere koele drankjes en volgde er dan toch het moment dat ik een traantje weg moest pinken.

 

Bij de Nierstichting werken hele enthousiaste mensen en ze hebben ons lopers, tijdens deze 4 dagen volop gesteund. Dat schept een band en is heel fijn.

 

Graag wil ik jullie héél hartelijk bedanken voor alle steun en de donaties en natuurlijk vind ik jullie echt superlieve kanjers!

 

Een hele dikke welverdiende knuffel en kus van mij voor jullie!

 

Hopelijk tot ziens!

Annet Bouwmans xxxx

 

Waarom ik meeloop met de 4-Daagse Nijmegen

 

contactclown belevingsclown doeke contactclown van neynsel zorgclown vierdaagse nijmegen

Waarom ik, Annet Bouwmans wandel voor een goed doel: De Nierstichting.

 

Hopelijk wordt dit de 5e keer dat ik de 4 daagse mag lopen en ieder jaar als de inschrijving geopend wordt, begint het te kriebelen.

Zou het meelopen een gezonde verslaving zijn?

 

Tijdens de vierdaagse wil ik graag geld inzamelen voor de Nierstichting.

We hebben 2 kinderen met een nierziekte en zijn daarom erg betrokken bij deze stichting.

 

Onze zoon Rik heeft heel recent, eind mei 2018 een nieuwe nier mogen ontvangen. Natuurlijk zijn wij daar enorm blij en geweldig dankbaar voor.

 

Ik hoop, op mijn manier, met het ingezamelde bedrag echt iets te kunnen betekenen voor alle mensen met een nierziekte.

 

Het zou natuurlijk heel fijn zijn als je mij zou willen sponsoren.

 

Zeg je JA? Klik dan op onderstaande foto of link en geef wat je kunt missen. Alle kleine beetjes, iedere euro helpt.

 

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/annet-bouwmans/a46a46ba-70d3-4729-b790-9cc229dd0ce2

 

Gewijzigde speeldata Van Neynsel Boswijk

contactclown belevingsclown doeke contactclown van neynsel zorgclown

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de maand juni komt Doeke bij Boswijk in Vught op de volgende dagen spelen:

 

donderdag 7 juni:

13.00 - 14.00 woning 5

14.15 - 15.15 woning 6

15.30 - 16.30 woning 4

 

dinsdag 12 juni:

13.00 - 14.00 woning 8

14.15 - 15.15 woning 9

15.30 - 16.30 woning 7

woensdag 13 juni:

13.00 - 14.00 woning 2

14.15 - 15.15 woning 3

15.30 - 16.30 woning 1

 

donderdag 14 juni:

13.00 - 14.00 woning 11

14.15 - 15.15 woning 12

15.30 - 16.30 woning 10

 

Verhalen

 

contactclown berleveingsclown doeke contactclown van neynsel zorgclown

Er staan weer nieuwe verhalen op deze website, zoals onderstaand verhaal:

 

95. Van Neynsel - Eemwijk - ’s-Hertogenbosch 17 april 2018

Lintjesregen

 

Iedere keer weer als Doeke op deze locatie komt om te spelen is er iets anders in de woningen. Meteen vallen de veranderingen in het interieur op en voelt ze, wat nog belangrijker is, een hele positieve metamorfose in de sfeer en de stemming. De woningen zien er dan ook gewoon hartstikke gezellig uit. En of het nu door de meubels en de kleur op de muren komt…..of het personeel dat altijd vrolijk is…….of het bezoekje van Doeke. Doeke kan er geen vinger op leggen en dat is ook helemaal niet belangrijk. Het is gewoon fijn, dat als ze deze woningen bezoekt de sfeer en de stemming gelijk goed is.

 

Vandaag is het dan ook weer héél erg gezellig.

Het begint allemaal met het tijdschrift dat op tafel ligt met een prachtige foto van koningin Maxima op de voorpagina.

Lees verder bij: "Verhalen uit de praktijk"

 

Wijziging speeldagen Van Neynsel

 

Ivm Hemelvaart zijn de speeldagen bij Van Neynsel - Boswijk veranderd.

De 2e donderdag van de maand mei is komen te vervallen en wordt vervangen door de 3e woensdag van de maand mei.

 

Speeldagen contactclown Doeke op de locaties binnen Van Neynsel in de maand mei zijn als volgt:

 

1e dinsdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 2

14.15 - 15.15 woning 3

15.30 - 16.30 woning 1

 

1e donderdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 5

14.15 - 15.15 woning 6

15.30 - 16.30 woning 4

 

2e dinsdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 8

14.15 - 15.15 woning 9

15.30 - 16.30 woning 7

 

3e dinsdag van de maand:

Eemwijk - ‘s-Hertogenbosch

13.00 - 14.00 A2

14.15 - 15.15 A3

15.30 - 16.30 A1

 

3e woensdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 11

14.15 - 15.15 woning 12

15.30 - 16.30 woning 10

 

3e donderdag van de maand:

Eemwijk - ‘s-Hertogenbosch

13.00 - 14.00 B1

14.15 - 15.15 B2

15.30 - 16.30 A4

 

4e dinsdag van de maand:

De Taling - ’s-Hertogenbosch

09.30 - 10.30 wintertaling

10.30 - 11.30 zomertaling

 

4e dinsdag van de maand:

Antoniegaarde - ‘s-Hertogenbosch

14.00 – 15.00 Antoniestraatje

 

4e donderdag van de maand:

De Grevelingen - s-Hertogenbosch

10.45 - 11.45 72C

13.30 - 14.30 72

14.45 - 15.45 72A

16.00 - 17.00 72B

 

100 Verhalen

 

Vandaag is op mijn website het 100ste verhaal verschenen.

Het zijn allemaal verhalen over de ervaringen die ik meemaak tijdens het spelen.

Ik schrijf ze op om ze te laten lezen aan anderen. Misschien kan ik er iemand mee inspireren of mee helpen, maar natuurlijk gebruik ik ze ook voor mezelf.

 

Het schrijven is voor mij een manier om "dingen" een plekje te geven en dan bedoel ik dat figuurlijk en letterlijk.

 

Als ik een dag gespeeld heb zijn er wel 30 verhalen te schrijven want er zijn immers zoveel mooie of bijzondere momenten. Hiervoor ontbreekt me echter de tijd en het is ook niet echt nodig.

 

Deze ongeschreven verhalen bewaar ik voor en in mezelf en zijn een goede voeding voor Doeke om haar te maken tot wie ze is.

 

Ik weet natuurlijk niet, of de verhalen ook wel echt gelezen worden door anderen. Altijd ben ik weer blij met een "like" of een reactie en wil jullie daarvoor hartelijk bedanken.

 

Annet

 

 

Moederdag

contactclown Doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown

 

Een belevenisbon van Doeke.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

073 - 54 760 52

06 - 201 49 385

contactclowndoeke@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari t/m December 2018 Van Neynsel - 's-Hertogenbosch en Vught

contactclown doeke waardigheid & trots Van Neynsel clown in de zorg zorgclown belevingsclown

 

Contactclown Doeke bezoekt in 2018 iedere maand 25 woningen en/of huiskamers bij 5 locaties binnen Van Neynsel in 's-Hertogenbosch en Vught.

Dit is mogelijk gemaakt door Waardigheid & Trots.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handgeschreven boekjes

 

De handgeschreven boekjes van Annet komen steeds voller.

Iedere locatie binnen Van Neynsel krijgt een eigen boek.

Annet doet haar best om de allermooiste verhalen van Doeke over het spelen op de locaties hierin op te schrijven.

Het kost wat tijd en moeite maar het wordt best wel leuk.

Hier zie je weer een update.

Op mijn website zijn de verhalen nu al te lezen.

 

Tot ziens

Toedeloe!

Annet én Doeke

 

 

Cello familiedag - Zorgpark Voorburg - Vught

contactclown clown in de zorg belevingsclown Doeke Cello Vught Zorgpark Voorburg

 

Zaterdag 21 april a.s. kunnen mensen tijdens de Cello familiedag op Zorgpark Voorburg in Vught een ritje maken in een van de aanwezige zijspancombinaties of achterop een van de motoren.

 

Leden van Harley Davidson Club 's-Hertogenbosch zijn aanwezig en ook Doeke samen met haar man en hun Harley van inmiddels 76 jaren oud.

 

Durf of wil je niet met de motor dan kun je natuurlijk ook gewoon instappen in de Doeke mobiel.

Het levert je misschien wel een r🔴de frisse neus op.

 

 

 

 

 

Wat vliegt de tijd en we zijn alweer halfweg de maand april.

Doeke speelt ook in deze maand op de volgende locaties binnen Van Neynsel

contactclown doeke clown in de zorg belevingsclown Doeke

1e dinsdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 2

14.15 - 15.15 woning 3

15.30 - 16.30 woning 1

 

1e donderdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 5

14.15 - 15.15 woning 6

15.30 - 16.30 woning 4

 

2e dinsdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 8

14.15 - 15.15 woning 9

15.30 - 16.30 woning 7

 

2e donderdag van de maand:

Boswijk - Vught

13.00 - 14.00 woning 11

14.15 - 15.15 woning 12

15.30 - 16.30 woning 10

 

3e dinsdag van de maand:

Eemwijk - ‘s-Hertogenbosch

13.00 - 14.00 A2

14.15 - 15.15 A3

15.30 - 16.30 A1

 

3e donderdag van de maand:

Eemwijk - ‘s-Hertogenbosch

13.00 - 14.00 B1

14.15 - 15.15 B2

15.30 - 16.30 A4

 

4e dinsdag van de maand:

De Taling - ’s-Hertogenbosch

09.30 - 10.30 wintertaling

10.30 - 11.30 zomertaling

 

4e dinsdag van de maand:

Antoniegaarde - ‘s-Hertogenbosch

14.00 – 15.00 Antoniestraatje

 

4e donderdag van de maand:

De Grevelingen - s-Hertogenbosch

10.45 - 11.45 72C

13.30 - 14.30 72

14.45 - 15.45 72A

16.00 - 17.00 72B

 

 

De Elzengaard Rosmalen

 

Doeke is weer uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de kinderen die bij Weekendopvang de Elzengaard in Rosmalen Maliskamp verblijven.

Tot zaterdag 14 april en het is fijn om jullie weer te zien!

 

 

 

 

 

 

's-Hertogenbosch - Verrassing

contactclown doeke clown in de zorg belevingsclown 's-hertogenbosch

 

Vanmiddag struint Doeke op haar klompen ergens in 's-Hertogenbosch rond.

Dit is ter ere van.......iets wat ik nog niet mag verklappen.

Lees verder bij: Verhalen uit de Praktijk

 

 

 

 

 

 

VanNeynsel De Taling

Dansen

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown

 

"Zullen we samen dansen?" vraagt mevrouw aan Doeke. Natúúrlijk is dat heel leuk en samen maken ze een dansje op de mondharmonica muziek. Het is even zoeken naar de juiste danspasjes en ritme maar daar gaan ze dan.

Niet te lang en dat maakt ook helemaal niet uit, maar gedanst hebben ze.

Mevrouw straalt!

Lees dit verhaal verder af op:

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.html

 

 

Verhalenboekjes Van Neynsel

 

De boekjes met verhalen van gebeurtenissen tijdens het spelen bij de locaties binnen Van Neynsel komen steeds voller.

Voor verhalen uit de praktijk kun je ook kijken op:

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.h…

en

https://www.facebook.com/ContactclownDoeke

 

 

 

 

 

 

4-daagse Nijmegen

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown vierdaagse 4 daagse

Ik hoop dit jaar de vierdaagse van Nijmegen weer te kunnen lopen voor de Nierstichting Nederland.

Hopelijk kan ik hiermee een mooi bedrag inzamelen en op deze manier iets betekenen voor alle mensen met een nierziekte.

En....als het weer het toelaat.... loop ik een gedeelte van de route weer in mijn Doeke outfit én op klompen.

Doneren mag!

Klik hiervoor op onderstaande link:

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/annet-bouwmans-contactclown-doeke/a46a46ba-70d3-4729-b790-9cc229dd0ce2

 

 

 

 

 

Verhalen

 

contactclown clown in de zorg Doeke zorgclown belevingsclown van neynsel

Heb je even de tijd?

Er staan weer nieuwe verhalen in de rubriek: Verhalen uit de praktijk.

Ik wens je veel leesplezier!

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.html

 

 

 

 

 

 

Carnaval

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown belevingsclown

Een hele fijne carnaval allemaal.

Het wordt koud, dus....goed eten en warme kleding aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gedicht

 

 

clown in de zorg zorgclown contactclown Doeke Boswijk Van Neynsel Vught

Afgelopen dinsdag was ik weer bij Van Neynsel Boswijk en ik kreeg daar een prachtig gedicht, geschreven door een mevrouw die daar woont.

Zo mooi!

Lees zelf maar even.

 

 

 

 

 

 

 

Verhalen

 

Regelmatig schrijf ik nieuwe verhalen van gebeurtenissen uit de praktijk, die ik meemaak tijdens het spelen. Deze verhalen kunt je vinden op deze website bij "verhalen uit de praktijk".

 

Veel leesplezier en natuurlijk wens ik iedereen alvast een fijne carnaval.

 

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.html

 

 

 

Handgeschreven boekjes

 

In deze boekjes schrijf ik korte verhalen over de gebeurtenissen die ik meemaak tijdens mijn bezoeken aan de woningen en huiskamers binnen Van Neynsel.

Ze zijn gewoon ouderwets met vulpen geschreven, met plaatjes en tekeningen. Jullie moeten nog even wachten om ze te lezen, want eerst moet Doeke hiervoor heel veel spelen op de locatie's om daarna haar belevenissen op te schrijven.

Ik zou dus zeggen....een ogenblikje geduld en ik zal proberen om een beetje netjes te schrijven. Als ze klaar zijn komen ze op de locatie's te liggen.

Kun je niet wachten, dan ben je natuurlijk altijd welkom op mijn website waarop nu al heel veel verhalen uit de praktijk te lezen zijn.

 

 

 

Nierstichting Nederland

 

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown rouwclown Nierstichting Nederland

Vandaag ben ik naar een bijeenkomst van de Nierstichting in Amersfoort geweest.

Samen met een klein clubje mocht ik meedenken over de Rode Loper op 10 november 2018.

Hopelijk wordt het een leuk evenement voor mensen, jong én oud met een nierziekte maar ook voor hun familie, vrienden en kennissen.

En Doeke.....die komt ook.....op haar klompen.....om een beetje extra warmte en aandacht vanuit haar hart te geven.....

 

En jij?

Ga je ook mee?

 

 

 

 

 

 

Onze Rik

 

Wat gaat het door merg en been als je eigen kind je om hulp vraagt.

Een vraag om hem te helpen om te mogen blijven leven.

Dit overkwam mij…..en ons….. en nu deel ik dit met jullie.

De vraag komt van onze zoon Rik en misschien willen jullie het volgende lezen en mee helpen zoeken naar een O nier.

 

Dank jullie wel!

Lieve groetjes

Annet Bouwmans - Contactclown Doeke

 

Onderstaand bericht komt van Rik en Simone:

 

 

Soms moeten we in ons leven anderen helpen, iets doen om het leven van een mens te redden.

Nu moeten wij om hulp vragen....

 

Wij zijn Rik & Simone, beide 30 jaar, en sinds 6 maanden de ouders van onze fantastische zoon Jelle. Rik heeft een ernstige nierziekte en zijn nieren zijn véél sneller dan verwacht achteruit gegaan en ze werken nu nog voor slechts 8%. Dit zal de komende tijd achteruit blijven gaan. Op dit moment betekent dat: om de dag dialyseren. Na de dialyse is Rik heel moe en heeft hij een dag rust om naar de volgende dialyse te gaan.

 

Wat Rik nu op dit moment kan helpen, is het ontvangen van een donornier met bloedgroep O door middel van orgaantransplantatie bij leven. Informatie hierover is te vinden op:

www.transplantatiestichting.nl/donor-…/nierdonatie-bij-leven

www.nierdonatiebijleven.nl

Hierop staat onder andere: Hoe neem je een besluit, het leven met 1 nier, kosten en vergoeding, wie kan donor worden enz.....

 

Tot er een transplantatie plaats kan vinden houden we de moed erin. En geloof ons…..we zouden jouw hulp niet inroepen als het niet echt nodig was.

 

Onze hartelijke dank voor jullie aandacht en O….wat is het moeilijk om op deze manier om hulp te vragen.

Wil je ons helpen of heb je vragen dan kun je ons bereiken op rikensimonebouwmans@outlook.com

 

Rik, Simone & Jelle.

 

Delen van dit bericht wordt gewaardeerd!

 

Van Neynsel

 

 

Contactclown Doeke clown in de zorg zorgclown

Contactclown Doeke bezoekt in heel 2018 iedere week 6 à 7 woningen/huiskamers binnen Van Neynsel in 's-Hertogenbosch en Vught en zal hierover regelmatig anekdotes schrijven die ook op haar website te lezen zijn.

 

U kunt deze verhalen op de website vinden bij:

Verhalen uit de Praktijk.

 

 

 

 

 

 

Toet toet Doeke

 

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown rouwclown

Misschien zie je binnenkort ergens deze auto, met dit logo en een rood neusje bij jou op de locatie staan.

Leuk, want dan weet je dat Doeke bij je komt spelen.

 

Tot gauw....toet toet!

 

Liefs Doeke xxx

 

O en wil je misschien weten waar ik deze auto gekocht heb en over wie ik heel erg tevreden ben over de goede en snelle service en het meedenken? Nou deze kleine witte Suzuki komt van http://www.autobedrijfbekkers.nl/

 

 

Van Neynsel & Contactclown Doeke

 

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown rouwclown

In 2017 heeft Efke van Teeffelen, welzijnscoördinator bij Van Neynsel, een project idee ingediend bij Waardigheid & Trots.

 

Haar wens was om voor een jaar lang 1x per maand Contactclown Doeke alle 25 huiskamers en woningen met dementiezorg binnen van Neynsel een bezoek te laten brengen.

 

Dit verzoek is goedgekeurd en Doeke is dus iedere week te verwachten in 6 óf 7 woningen/huiskamers binnen Van Neynsel om overal gemiddeld 1 uur te spelen.

 

In week 1 + 2 van 2018 wordt gestart met een bezoek in respectievelijk woning 1 t/m 6 en 7 t/m 12 op de locatie Boswijk in Vught.

 

Natuurlijk ben ik enorm blij met deze mooie opdracht en ben ik heel erg trots op Doeke en natuurlijk ga ik iedere keer weer opnieuw mijn uiterste best doen om de bewoners een fijn moment te bezorgen en hopelijk ontstaan er weer hele mooie momenten.

Een contact vanuit het hart....mijn hart....xxxx

 

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne jaarwisseling en tot 2018!

 

 

Uitvaartbraderie - Herdenkingspark Westgaarde- Amsterdam

 

 

Contactclown Doeke - clown in de zorg - rouwclown zorgclown

Op zondag 14 januari 2018 zal Annet Bouwmans met een stand aanwezig zijn op de Uitvaartbraderie bij Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam.

Ze kan de bezoekers vertellen over haar werk als Contactclown Doeke maar ook wat er als Rouwclown voor mogelijkheden zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een hond

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown

"O, wat zou ik graag nog een hond nemen, maar......helaas kan dat niet meer".

 

Deze week speel ik bij De Bloemschevaert - Groenhuysen in Roosendaal en breng ook een bezoek aan een hele lieve mevrouw en haar man.

 

Het zijn héle lieve, warme mensen en gelijk bij binnenkomst is de klik er.

Mevrouw vertelt me dat ze zo graag nog een hondje zou nemen en heeft ook altijd honden gehad "maar ja" zo vertelt ze "dat kan niet meer". Ik voel helemaal met haar mee en voel wat ze bedoeld.

 

lees verder op

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.html

 

 

 

 

 

Doeke op verjaardag

 

A.s. Zaterdag komt Doeke op verjaardag bij Koen en natuurlijk is het heel leuk

om elkaar weer te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belevenis bon

 

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown

Wilt U iemand verrassen met een belevenis cadeaubon van Doeke?

Dat kan natuurlijk.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-11-2017 Afscheid van een mooi mens

contactclown doeke clown in de zorg zorgclown

 

Pas nog heeft een mooi mens met een mooi leven haar laatste dagen geleefd in dit huis.

 

Om haar te gedenken mocht Doeke vandaag spelen voor de bewoners die tot het laatst toe met haar samen woonden hier in dit huis. En dat op verzoek van haar dochter.

 

Lees verder op:

http://contactclowndoeke.nl/verhaal%20uit%20de%20praktijk.html

 

 

13-12-2017 De Bloemsche Vaart - Roosendaal

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg Zorgclown Groenhuys Bloemschevaert Roosendaal

Op 13 december komt Contactclown Doeke naar Roosendaal om daar bij 4 groepen te spelen. Natuurlijk hopen we dat er weer mooie contacten ontsaan.

 

Tot binnenkort!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-11-2017 Sint-Jans-dag - 's-Hertogenbosch

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg Sint Jans Lyceum Sint Jans dag 's-Hertogenbosch Schijndel

Vandaag was de Sint-Jans-dag op het Sint Jans Lyceum te 's-Hertogenbosch.

 

Er waren heel veel gastsprekers aanwezig die in verschillende klassen indrukwekkende verhalen vertelden.

 

Er waren mensen van Villa Pardoes, het Vicki Brownhuis Den Bosch, oorlogsveteranen, mensen van de Brandweer Brabant-Noord, een familie- en jeugdrechter, schrijvers en een wetenschapper. Mensen van het Ronald Macdonaldhuis Tlburg, Stadschroniqueur, 2 mensen van Divers, een commandant van de landmacht, een vrijwilliger van Nationaal monument Kamp Vught, gastsprekers van Humanitas 's-Hertogenbosch en Bureau Halt, een verslaggever van de NOS: Martijn van der zande, een kabinetschef, een trainer coach en ook Annet Bouwmans was als gastspreker aanwezig.

 

Ik heb in 2 gastlessen vertelt over mijn werk als clown in de zorg en het spelen voor kinderen en volwassenen met een beperking.

 

 

Het was stil in de klas.....iedereen luisterde aandachtig...er kwamen vragen...en ook de kinderen vertelden weer over hun ervaringen. Het was fijn om hier i.v.m. de Week van het Respect & de Sint-Jans-dag aanwezig te mogen zijn.

 

Ik had nog wel uren kunnen doorvertellen over Contactclown Doeke en haar ervaringen.

Misschien een volgende keer.

 

Graag wil ik de organisatie van het Sint-Janslyceum een compliment geven voor de goede organisatie!

 

 

28-10-2017 Inspiratie

 

Gisteren zijn Ika Gommers en Annet Bouwmans weer op pad geweest.

Ergens in een prachtige groene weide, tussen Vlijmen en de Drunense Duinen, daar precies op die plek waar het blauwe vlindertje is ontdekt, heeft Ika van Annet - Doeke hele mooie foto's gemaakt.

 

Er worden op zo'n moment niet "zomaar" foto's gemaakt. We hebben hele fijne en goede gesprekken. Het zijn van die gesprekken die er echt toe doen. Ze gaan over het leven...over de zin van ons leven, het waarom, wat we hier kunnen beteken voor anderen, voor onze kinderen, voor onze medemens en wat we nog kunnen betekenen voor een ander nadat we niet meer op deze aardbol rondlopen. Het gaat over vertrouwen, rust, inspireren, iets, dingen en geluk.

 

We willen allebei heel graag andere mensen inspireren om te werken en te leven vanuit ons gevoel. We creëren allebei een sfeer en een emotie en bedoelen er iets mee. Het mooie is dat wat we maken verschilt, maar dat we daarom juist elkaar zo goed aanvullen.

 

Hopelijk inspireert het anderen om ook te werken en te leven vanuit het gevoel. En lukt dat niet? Trek dan maar aan de bel! Misschien kan een van ons helpen. Dat doen we graag.....inspireren.

 

 

26-10-2017 Sint jans Lyceum 's-Hertogenbosch

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg SintJanslyceum 's-Hertogenbosch

Op Donderdag 16 november a.s. zal Annet Bouwmans 2 gastlessen verzorgen tijdens de

Sint Jansdag - Dag van Respect op het Sint Jans Lyceum te 's-Hertogenbosch.

Zij zal dan over haar werk als Contactclown Doeke - clown in de zorg vertellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-11-2017 De Looborch - Zorggroep Charim - Zeist

 

 

Contactclown ODkee clown in de zorg Rouwclown Zorggroep Charim De Looborch

Vrijdag 24 november komt Contactclown Doeke weer voor een heel bijzonder bezoek naar De Looborch - Zorggroep Charim in Zeist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19-10-2017 De Huiskamer - Leende

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg De huiskamer Leende Graag Gedaan

De Huiskamer: "Een avond over Bosnië en contactclown in de Huiskamer. Marleen verteld over haar ervaringen als clown in

Bosnië. Een verhaal waar je stil van wordt. Ze laat foto's zien en verteld waar de breikleertjes die door de Huiskamer gebreid zijn, terecht zijn gekomen. Contactclown Doeke verteld op heel leuke en boeiende wijze over haar werk als contactclown.

Het was een leuke en gezellige avond met een lach en een traan.

Doeke en Marleen, namens ons allemaal bedankt voor deze interessante avond."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-10-2017 De Huiskamer - Leende

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg De Huiskamer Leende Graag gedaan

Op Dinsdagavond 17 oktober a.s. komen

Marleen Aalbers en Annet Bouwmans

naar De Huiskamer Leende.

Marleen gaat vertellen over haar prachtige ervaringen als clown in Bosnië en Annet geeft uitleg en vertelt over haar werk als Contactclown Doeke.

 

 

 

 

 

 

 

15-10-2017 Villa Pardoes

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg Villa Pardoes Kaatsheuvel

Zondag 15 oktober komt Contactclown Doeke​ weer voor een bezoek aan de kinderen en hun familie in Villa Pardoes​.

Het wordt vast weer heel bijzonder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-10-2017 Van Neynsel - Grevelingen

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg Park Grevelingen 's-Hertogenbosch Van Neynsel

Op woensdag 11 oktober en 29 november as komt Contactclown Doeke op bezoek bij Van Neynsel - Grevelingen te 's-Hertogenbosch.

Dit bezoek wordt mogelijk gemaakt door het project Waardigheid & Trots.

 

 

 

 

 

 

 

 

3-10-2017 Van Neynsel - Eemwijk

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg Park Eemwijk Van sel 's-hertogenboschNeyn

Afgelopen weekend heeft Contactclown Doeke in 6 woningen gespeeld bij Van Neynsel - Eemwijk en ze heeft goede dingen kunnen doen voor de bewoners.

Er ontstonden mooie vrolijke, gezellige, muzikale, rustige, ontroerende maar ook van die kleine fijne momenten.

Soms hoeft het helemaal niet groots te zijn maar zijn het juiste die kleine dingen die het spelen zo bijzonder maken.

 

 

 

 

 

 

19-09-2017 Van Neynsel - Eemwijk - Week van de Eenzaamheid

 

 

Contactclown Doeke Clown in de zorg Van Neynsel Park Eemwijk week van de eenzaamheid 's-Hertogenbosch

Volgende week is het de week van de Eenzaamheid.

 

Doeke is op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober de hele middag aanwezig bij Van Neynsel - Eemwijk te 's-Hertogenbosch om een bezoek te brengen aan 6 woningen

 

 

 

 

 

 

 

20-8-2017 Villa Pardoes

 

 

Vanmorgen al heel vroeg, is Contactclown Doeke op pad voor een bezoek aan Villa Pardoes. Kinderen en/of hun ouders kunnen aangeven het fijn te vinden om Doeke op bezoek te krijgen.

 

Zo ook Gijs.

 

De hele familie zit nog aan de ontbijttafel. Het is immers zondag en ook nog eens vakantie.

Doeke probeert plaats te nemen aan de tafel en krijgt van Gijs een stoel. Een hele mooie gekleurde stoel.

 

Maar ja.....ppfff...........hoe ga je daar nu op zitten.....op een stoel????

 

Gijs doet het voor en nog eens en nog eens en uiteindelijk, na heel veel pogingen lukt het Doeke toch om te gaan zitten. Ze zit nog niet recht, maar ook dat....lukt uiteindelijk toch.

 

De muziekjes in het koffer, zijn voor Gijs erg interessant.

Hij zou alle instrumentjes wel willen houden, zó leuk vindt hij ze.

 

Uiteindelijk komt de giraffe uit het koffer. En die giraffe....mag bij Gijs blijven wonen. Het is de giraffe uit het filmpje van Doeke.

 

Gijs en familie....nog een heeeeeeeeele fijne vakantie in huisje Ridder.

 

 

15-8-2017 Het Andere Wonen Schijndel

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Het Andere Wonene - Vivent

Dinsdagmiddag 15 augustus gaat Contactclown Doeke op kennismakingsbezoek bij haar nieuwe "buren om de hoek" namelijk de bewoners van Vivent - Het Andere Wonen Schijndel.

Een prachtige woonvorm met een bijzondere manier van gezellig en heel fijn en vrij wonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8-8-2017 Dichterbij Veghel

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - rouwclown - dichterbij

Dinsdag gaat Doeke op bezoek bij Dichterbij, Vlasven in Veghel.

En... Koen....natuurlijk kom ik ook even naar jou toe.

 

Tot dinsdag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-8-2017 Villa Pardoes - Omroep Brabant

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - rouwclown - omroep brabant - wakker - villa pardoes

Donderdag 3 augustus staat Villa Pardoes centraal in de zomerserie Wakker - Omroep Brabant van Omroep Brabant. Tussen 07.00 en 10.00 uur zal ieder uur op televisie én radio iets te horen en te zien zijn vanuit de Villa! Ik ga zeker kijken én luisteren!

 

Enneh.... 20 augustus a.s. komt Contactclown Doeke weer naar de Villa en misschien zie ik je daar!

 

 

 

 

 

 

Rouw-en Verliesverwerking

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Rouwclown - Amerpoort

Doeke was vandaag aanwezig bij Amerpoort in Vinkenveen.

Deze keer was het spelen met een heel bijzondere intentie. In dit spel werd stilgestaan bij het verlies van een van de bewoners. Samen hebben we op een speciale manier het verlies- en rouwgevoel vorm kunnen geven.

 

 

 

 

 

 

 

12-07-2017 MCG Vakantiekamp - Dongen

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - MCG Vakantiekamp

Vanochtend was ik weer op bezoek bij het MCG Vakantiekamp in Dongen. Ik zag heel veel bekende gezichten bij de vakantiegangers maar ook bij de leiding. Hopelijk is de regen gestopt, want die kwam vanmorgen met bakken omlaag, terwijl er binnen niets van te merken was.

Ik hoop dat iedereen kan terugkijken op een fijne ochtend met veel 1 op 1 momenten.

Nog heel veel plezier en nog meer lol!

 

 

 

 

 

11-7-2017 Doeke in Villa Pardoes

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Villa Pardoes

Zondag 9 juli was Contactclown Doeke aanwezig bij Villa Pardoes. Toen ze bij een van de huisje aan de deur stond en met haar muziekdoosje afspeelde tegen de deur, ging de deur open en verschenen Tobian en zijn vader en zusje.

Er onstond een mooi moment dat te zien is op onderstaande link:

https://www.facebook.com/ContactclownDoeke/posts/1967613573522360?notif_t=like&notif_id=1499789410296073

 

 

 

 

 

 

08-07-2017 Cello - Rosmalen

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Rouwclown - Cello

A.s. Zaterdag, 8 juli, komt Doeke weer bij Cello in Rosmalen om te spelen bij de kinderen.

 

Ze gaat weer haar uiterste best doen.

 

Tot zaterdag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-07-2017 Villa Pardoes

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Villa Pardoes - Rouwclown

Zondagmorgen 9 juli as kom ik weer naar Villa Pardoes.

Hopelijk zie ik je daar bij de mooie oranje boom, of tijdens mijn wandeling over het slakkenspoor, of misschien wel in jullie mooie thema-huisje.

Ik heb er zin in.

 

Tot zondag!

 

 

 

 

 

 

04-07-2017 Rouw en Verlies

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Rouwclown

Contactclown Doeke kan zeker ook in een periode van rouw of verlies iets betekenen voor mensen met een beperking.

 

Even een moment van samenzijn beleven.

Samen het verdriet delen. Samen huilen maar ook samen lachen.

Luisteren naar elkaar en elkaar ook echt zien.

Er zijn voor die ander.

Meebeleven en meevoelen. Inleven in de ander.

 

Want iemand moeten missen valt helemaal niet mee.

Voor niemand niet.

 

Voor informatie kunt U vrijblijvend contact opnemen.

 

 

30-06-2017 Foto's

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Rouwclown

Heb jij toevallig nog een foto van Doeke, gemaakt tijdens het spelen?

Als je hem opstuurt wordt de foto geplaatst op de website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-06-2017 Kimberley van Nuland - Eindhoven

 

Wat was dit vandaag een bijzondere dag!

 

Een poosje geleden heeft Kimberly van Nuland me gevraagd om op een door haar georganiseerd symposium in Eindhoven als gast over mijn werk als Contactclown Doeke te komen praten.

 

Voorafgaande aan mijn praatje gaf Kimberly een uitleg over Dementie en écht.....wat heeft ze dit goed gedaan!

Het was informatief, duidelijk, er was veel interactie met de groep, de sfeer voelde goed, Kimberly presenteerde vanuit en met heel haar hart. Maar ook de groep en leraren waren geweldig, aandachtig, betrokken, en gemotiveerd.

 

Ik had thuis een hele presentatie voorbereid, maar zoals ik als clown in de zorg altijd inspeel op de situatie, sfeer en stemming, besloot ik, om de boel om te gooien om ook lekker vanuit mijn eigen gevoel te vertellen en ik hoop dat ik met mijn verhalen iets heb kunnen toevoegen aan deze middag.

 

Deze dag begon er al mee dat ik super lekker geslapen had, gevolgd door een warm bad en een wederom door mijn eigen schattebout lekker gedekte ontbijttafel.

 

Vanmiddag heb ik dan mogen zien en ervaren, hoe gepassioneerd iemand over haar studie en werk stond te vertellen.

 

Kimberly, ik denk zeker dat jij met dit symposium vandaag hele hoge punten hebt behaald en ik hoop écht, dat mocht ik ooit ziek of hulpbehoevend worden, jij dan aan mijn bed verschijnt.

 

Heel veel geluk met je studie en carrière en de hartelijke groetjes aan je tante Jolanda van Nuland.

 

.........wat was het bovendien een verrassende afsluiting van deze bijzondere dag. Dit omdat er geen bon onder mijn ruitenwisser zat en dat terwijl ik op een betaald parkeren plekje stond. Ik had daar helemaal niet bij stilgestaan en dan ook geen muntjes in de automaat gestopt.

 

En dat na een middag met als onderwerp Dementie en Vergeten...........

 

Doeke

 

 

12-06-2017 Vaderdag

 

Contactclown Doeke, Clown in de zorg, Rouwclown - vaderdag

Wilt U uw vader een heel bijzonder cadeau geven, maar is het moeilijk om het passende cadeau te vinden?

 

Misschien is een cadeaubon van Contactclown Doeke precies dát waarnaar U op zoek bent.

 

Een bezoek van Doeke

...een beleving

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

 

 

 

 

 

 

30-05-2017 MCG Kamp

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - rouwclown  - mcg vakantiekamp

Doeke wenst alle medewerkers héél veel succes met de organisatie van het MCG kamp 2017 dat dit jaar in Dongen wordt gehouden en natuurlijk is Doeke er ook dit jaar weer heel graag bij!

 

Tot gauw......en hopelijk zie ik weer heel veel bekende gezichten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-05-2017 Workshops voor scholen en zorginstellingen.

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Rouwclown

Speciaal voor mensen die in de zorgsector werken of gaan werken.

 

"Als Clown in de zorg maak ik vooral contact door gebruik te maken van de zintuigen.

 

Het is heel interessant en leerzaam om met een ander gebied in de zorg kennis te maken en nuttige tips mee te krijgen."

 

Mooie workshops met een stukje theorie, maar ook met leuke oefeningen.

Meer informatie vindt U op deze website bij workshops en trainingen.

 

Bij vragen kunt U natuurlijk altijd vrijblijvend informeren en bellen of een berichtje sturen: contactclowndoeke@gmail.com 073-54 760 52

 

 

 

21-05-2017 Rouwclown

 

 

Een rouwclown op een uitvaart ..........voor een laatste groet.

 

Op de achtergrond aanwezig.....heel klein en sereen.

 

Als arm om de schouder.

 

Staande naast de opengeslagen deur......om een gedicht of verhaal voor te lezen.

 

Heel persoonlijk....vanuit het hart

 

 

Contactclowndoeke.nl

Clown in de zorg

Rouwclown

 

 

 

12-05-2017 Moederdag Cadeau

 

 

 

Met Moederdag moet ik altijd terugdenken aan de tijd dat de kinderen nog jong waren. Op zondagmorgen verschenen ze in hun pyjamaatje op je slaapkamer met iets wat ze zelf gemaakt hadden. Een mooie tekening, een beeldje van brooddeeg, een sigarenkistje beplakt met knopen, een liedje…”O mamaatje, O mamaatje, O wat ben ik nu toch blij, dat ik..... enz.”.

 

Dan weer eens, kwamen ze op zondagmorgen je slaapkamer binnen, wipten bij je in bed, kussens werden overeind gezet, dekbed lekker warm over hun beentjes en dan kwam het: “Zo, klaar”.

Ik zei dan lachend “zeg, uhh….maar het is mijn Moederdag” waarop ze ineens bedachten van…..”O ja, dan moeten wij het ontbijtje maken”.

 

Toen ze wat ouder werden, verschenen ze boven met een dienblad waarop 5 zwartgeblakerde worstenbroodjes lagen, in de koekenpan gebakken, 3 krentenbollen en een glas melk erbij. “Allemaal opeten mama” werd er dan bij verteld.

 

Op het moment dat deze 2 uitgegroeid waren tot tieners en op zaterdagavond op stap gingen, kwam er opeens een verandering.

Ik lag op Moederdag in bed te wachten en maar te wachten….. totdat ik dacht….zijn ze nu dan te oud om nog iets te doen? Ik liep naar mijn dochter en vroeg zachtjes….”moet ik nog blijven liggen in bed? Komt er nog iets?” waarop ze zei: “nee hoor, ga maar in bad”.

 

Nou daar lag ik dan op Moederdag in mijn bad vol bubbels totdat…..de deur openging en er twee slaperige tieners verschenen op de badkamer. Onze dochter met een groot dienblad vol lekkere dingen voor het………ontbijt in bad…..gevolg door onze zoon met een elektrische gitaar voor een heus privé-optreden op de badkamer.

Keihard en ik vond het geweldig!

 

Ik merkte dat ik ieder jaar weer genoot van de belevingen, want dat waren het. Echte belevingen. Ze raakte me, emotioneerde me, maakten me blij en ik genoot ervan met volle teugen.

 

Generaties lang zet deze traditie zich voort. Want ook ik heb hetzelfde gedaan voor mijn moeder.

Liedjes, versjes, bloemen, bonbons, ontbijtje. Het hoorde er allemaal bij en ik deed het, totdat ze er niet meer was.

 

Nu zie ik moeders die door een beperking, bijvoorbeeld een vorm van dementie of door ziekte, moeilijker te bereiken zijn. Bij hun kan moeilijker een glimlach op het gezicht getoverd worden of contact worden gemaakt.

 

En toch willen we allemaal iets geven. Écht iets geven. Maar het is moeilijk om het passende cadeau te vinden.

 

Heeft U er al eens aan gedacht om een cadeaubon te geven van Contact Clown Doeke?

 

Een cadeaubon voor een Contact Clown is een hele mooie beleving die aan een moeder gegeven kan worden.

 

Natuurlijk kunt u ook gezamenlijk met andere familieleden een bon kopen en inzetten voor een optreden in de huiskamer-woning bijvoorbeeld.

 

Informeer eens naar de mogelijkheden:

Contact Clown Doeke

Schijndel

073-5476052

06-20149385

www.contactclowndoeke.nl

contactclowndoeke@gmail.com

 

 

02-05-2017 Misschien tot ziens

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Met heel veel plezier en met mooie contacten tot gevolg, heeft Doeke op deze plaatsen mogen spelen.

En wie weet....zie ik jullie dit jaar ook.

 

xxx Contactclown Doeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29-04-2017 Amerpoort

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Binnenkort komt Doeke weer op bezoek bij Amerpoort in Vinkenveen en hopelijk wordt het voor iedereen wederom een fijne belevingsmiddag.

 

Tot gauw

 

 

 

 

 

 

 

23-04-2017 Moederdag Cadeau-tip

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

Wilt U uw moeder een heel bijzonder cadeau geven met moederdag maar is het moeilijk om het passende cadeau te vinden?

 

Misschien is een cadeaubon van Contactclown Doeke precies dát waarnaar U op zoek bent.

 

Een bezoek van Doeke

...een beleving

...in plaats van bloemen

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

 

 

 

11-04-2017 Sint Jans-Lyceum

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

Op het Sint-Janslyceum te 's-Hertogenbosch wordt in November een jaarlijkse Sint-Jansdag gehouden, waarop veel gastsprekers aanwezig zullen zijn.

Annet Bouwmans zal die dag in één of meerdere klassen komen vertellen over haar werk als Contactclown Doeke.

De datum ligt nog ver in de toekomst en is onder voorbehoud:

Donderdag 17 november 2017.

 

Wie weet: Tot dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-04-2017 VrijwilligersAcademie073

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

Morgen ben ik aanwezig tijdens de VrijwilligersAcademie073 voor mijn workshop "Contact maken vanuit ons hart"

Locatie: Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch.

 

In deze workshop worden technieken en tips aangeleerd om contact te maken met mensen met bijvoorbeeld een vorm van dementie.

 

Hopelijk zie ik je daar.

 

 

 

 

 

 

 

 

05-04-2017 Mooie schoenen!

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

Vandaag waren we bij Kops Schoenen in Schaijk.

Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wát een mooie schoenen hebben ze daar!!!! Helemaal te gek en ze zijn nog te koop ook.

Op de foto zie je o.a. 2 aquarellen, gemaakt door Bennie Joling.

(Ik wist trouwens niet dat Bennie zó creatief was)

Naar aanleiding van dit ontwerp heeft Kops 1 uniek paar hele mooie en bijzondere schoenen gemaakt.......

..........ze zijn super goed gelukt.

Kops kan van alle ontwerpen schoenen maken.....

Dat moeten we dus onthouden!

 

 

20-03-2017 Cadeaubon

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

Een cadeaubon van Doeke is heel leuk om te geven.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-03-2017 Doeke bij Boswijk

 

 

Doeke was deze dag weer op bezoek bij Boswijk in Vught.

 

Contactclown Doeke was deze vrijdag weer aanwezig op Boswijk. Park Boswijk is een prachtige locatie van Van Neynsel.

Vandaag was het een hele bijzondere ochtend met bijzondere contacten, een jarige, een gezellig en muzikaal moment in de bibliotheek enzzzzz.

 

Hier bleek 1 van de heren heel goed mondharmonica te kunnen spelen. Wát een verrassing voor iedereen. Doeke gaf haar mondharmonica..........

 

Dit verhaal is verder te lezen op deze website bij: Verhalen uit de Praktijk

 

 

 

 

 

 

12-03-2017 Stem op Doeke

 

Drie van mijn verhalen over mijn speelervaringen in Villa Pardoes zijn vandaag geplaatst in Metro Nieuws.

De verhalen zijn te lezen via onderstaande linken:

 

http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/contactclown-doeke/mens-maatschappij/2017/03/een-rode-neus-op-mijn-vinger

 

http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/contactclown-doeke/actueel/2017/03/joep-de-hulphond

 

http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/contactclown-doeke/mens-maatschappij/2017/03/blues-in-villa-pardoes

 

Het is mogelijk om je stem uit te brengen en wie weet maak ik een kans als winnaar.

.....als je wilt.....stem en deel.

 

Dankjewel

Annet Bouwmans

 

 

24-02-2017 Een heel leuk cadeautje

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Cello Elzengaarde - Dementie

Wat een leuk cadeau kregen Dottie en Doeke van de kinderen waar ze vandaag voor mochten spelen.

Een hele mooie tekening, van een clowntje mét oranje neusje, én een heleboel confetti.

Dank jullie wel allemaal.

Een hele dikke knuffel terug én natuurlijk wensen we iedereen een hele fijne carnaval.

 

 

 

18-02-2017 VrijwilligersAcademie 073 - 2017

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

De VrijwilligersAcademie073 (VA073) is een educatieprogramma voor vrijwilligers en actieve burgers, waar zij vanuit hun eigen motivatie en keuzes trainingen en workshops kunnen volgen.

 

VA073 richt zich op alle actieve burgers/vrijwilligers, in de sectoren zorg, welzijn, buurtwerk, sport en cultuur, uit gemeente ‘s-Hertogenbosch, Vught en organisaties die in deze gemeentes zijn gezeteld.

 

Annet Bouwmans geeft de workshop: Contact maken vanuit ons hart op woensdag 12 april 2017 van 13.00 - 14.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-02-2017 Joep de hulphond

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - Villa Pardoes

Juist als ik op het slakkenspoor sta, komt Teun voorbij gelopen. Ik heb een levens grote gekleurde sjaal waarmee ik als een stierenvechter het pad blokkeer.

Teun speelt mee en verandert voor even in de stier.

Dan.....krijgt Teun een goed idee!

 

Hij loopt het vakantiehuisje binnen en komt even later terug met zijn hulphond Joep.

Joep, een prachtige blonde grote poedel, speelt ons spelletje mee en duikt ook onder het doek door.

 

Na een poosje zie ik Teun met zijn familie in de binnentuin zitten met naast hem op de bank Joep.

Ik schuif aan en Joep bekijkt van héél dichtbij mijn neus, snuffelt en ruikt, onderzoekt mijn knuffelbeer en vindt het prima dat ik er zit.

Ik snuffel en ruik terug en zie dat Teun hiervan geniet en supertrots is op zijn hond en zie ook de liefde die hij voor Joep heeft.

 

Ook ik geniet van het knuffelmomentje met Joep.

Doeke houdt namelijk heel veel van honden!

 

Dit was de beschrijving van een van de speelmomenten in Villa Pardoes.

Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen tussen de vier en twaalf jaar.

 

www.villapardoes.nl

 

 

 

15-02-2017 Muziekdoosjes

 

 

Contactclown oeke - Clown in de zorg Hout-Doe

Regelmatig wordt me gevraagd waar ik mijn muziekdoosjes en houten fluitjes gekocht heb.

Deze zijn te koop bij Hout-doe, duurzaam houten speelgoed.

De winkels zijn te bezoeken in Schijndel en 's-Hertogenbosch òf in de online winkel.

 

Op de website staat nog veel meer: http://www.hout-doe.nl/

 

Tijdens mijn spel, zie ik ook steeds vaker de hele mooie Rubens Barn poppen.

Ook deze zijn te koop bij Hout-Doe.

 

Hout-Doe is een hele super gezellige en mooie winkel en zeker een bezoekje waard!

 

www.hout-doe.nl

 

 

 

04-02-2017 Op stap

 

contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Vandaag zijn Ika Gommers van Kaatje Maakt (Studio Ika) en Annet samen op stap geweest.

Gezellig even niets en bij niets....komen hele mooie ideeën.

Wat dan?

Het heeft iets met rode neuzen te maken, van die hele mooie rode.

Recht uit het hart........wordt vervolgd.

 

www.studioika.nl

 

 

 

 

 

 

 

31-01-2017 Kinderfolder

 

contactclown Doeke - Clown in de zorg  dementie

Er wordt een grote doos met nieuwe kinderfolders bezorgd.

 

Dát komt even goed uit, want gisteren werd er vanuit Villa Pardoes gebeld en kwam de vraag of Doeke wilde komen spelen voor de kinderen in de Villa.

 

Natuurlijk zegt Doeke dan JA, schuift een beetje heen en weer in haar agenda om morgenmiddag weer te verschijnen.

 

Deze keer mét een stapel nieuwe folders in haar koffer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07-01-2017 Doeke .... natuurlijk ook voor kinderen

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Contactclown Doeke...speciaal voor kinderen waarbij contact met andere mensen niet gemakkelijk verloopt.

 

Doeke speelt voor kinderen met een ernstige ziekte of kindjes met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 

Tijdens dit spelen kunnen er hele mooie contactmomenten ontstaan.

 

Even weg van je ziekte of beperking.

Natuurlijk gun je dit een kind.

 

Regelmatig bezoekt Doeke dan ook Villa Pardoes, maar bezoekt ook verschillende dagcentra of zorginstellingen waar kinderen verblijven of wonen.

 

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

24-12-2016 De allerbeste wensen

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-12-2016 Veiling op het Sint-Janslyceum te 's-Hertogenbosch

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Alweer kippenvel

 

Gisteren is er op het Sint-Janslyceum in Den Bosch een veiling gehouden.

Alle relatiegeschenken werden onder het personeel geveild en de opbrengst zou ten goede komen aan een goed doel.

 

Deze keer werd er gekozen voor het goede doel:

Contactclown Doeke.

 

De opbrengst was enorm en bedroeg maar liefst 350 euro.

 

Dank jullie wel lieve mensen van het Sint Janslyceum en Riky Jamin voor je praatje!

Ik ben er echt van onder de indruk en zit hier alweer met kippenvel en een brok in mijn keel.

 

Hele fijne feestdagen en een goed Nieuwjaar.

 

 

 

22-12-2016 Contactclown Doeke in Villa Pardoes

 

 

Regelmatig gaat Doeke op bezoek bij de kinderen en hun familie in Villa Pardoes.

 

Onlangs zijn Ika Gommers en Doeke naar Villa Pardoes gegaan om daar foto's te maken voor de nieuwe kinderfolder.

 

Natuurlijk kun je het foto's maken gerust aan Ika toevertrouwen. Zij heeft er weer iets moois van gemaakt.

 

Bedankt Ika

 

https://www.facebook.com/KaatjeMaakt123/?fref=ts

http://www.villapardoes.nl

 

 

 

17-12-2016 Workshops voor zorginstellingen

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Wilt U ook workshops bij U op het werk?

 

De workshops voor bijvoorbeeld instellingen in de zorgsector worden op maat gemaakt.

 

Workshops waarin geleerd kan worden om op een andere manier contact te maken met kinderen of volwassenen met bijv. een verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking.

 

Voor familieleden - medewerkers - vrijwilligers - leerlingen in de zorg......

Kijk voor meer info bij workshops op deze site.

Een telefoontje of mail kan natuurlijk ook.

 

Een workshop over contact...........écht contact..............!

 

 

 

 

12-12-2016 Kleurplaten van Doeke

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Milou de Laat, een nichtje van ons, volgt een opleiding aan de kunstacademie in Amsterdam.

Ik heb haar gevraagd om mooie kleurplaten met het thema Contactclown Doeke te ontwerpen.

Kleurplaten speciaal voor de kinderen waar Doeke voor speelt.

Wordt vervolgd.....spannend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-12-2016 Workshop Van Neynsel

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Deze kaart kreeg ik van Jolanda van Nuland werkzaam op Park Grevelingen in 's-Hertogenbosch.

Jolanda heeft alle 6 de workshops, "Contact maken vanuit ons hart", gevolgd die ik heb gegeven bij Van Neynsel.

Dankjewel Jolanda voor deze lieve woorden.

Ik ga je zeker missen, dus graag tot ziens en ik weet zeker dat de bewoners heel erg blij met jou zijn.

 

 

 

 

 

 

11-12-2016 Hallo Sem en Merijn!

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Hallo Merijn en Sem.

 

Wat vond ik het leuk om jullie tegen te komen in Villa Pardoes en wat hebben we fijn gespeeld.

 

Ik wens jullie, in huisje Ruimtevaart en huisje Beestenboel, maar ook alle andere gasten heel veel plezier en een geweldige week toe in Villa Pardoes.

 

Lieve groetjes

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Contactclown Doeke

 

 

 

 

 

 

09-12-2016 Foto's voor kinderen

 

 

Gisteren zijn Ika Gommers en Annet Bouwmans weer op pad geweest om foto's te gaan maken van Contactclown Doeke in Villa Pardoes.

We hebben op de grond gelegen, ondersteboven en overdwars en er is weer een hele nieuwe serie foto's geboren.

Speciaal voor kinderen, want Doeke speelt immers ook veel voor kinderen waarbij het contact soms op een andere manier makkelijker is.

Binnenkort zien jullie hier meer van maar nu laat ik jullie al een beetje naar binnen gluren.

Wordt vervolgd

 

 

 

 

 

 

 

10-12-201 Doeke naar Villa Pardoes

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

In Villa Pardoes is gisteren door de vele medewerkers heel erg hard gewerkt.

Er is gepoetst, de kerstversiering is opgehangen, in iedere woning staat een mooie kerstboom te pronken, de boodschappen zijn gedaan alles ziet er piekfijn uit zodat de nieuwe bewoners 's-middags ontvangen konden worden.

Morgenvroeg zal Doeke de kinderen in de Villa weer een bezoekje brengen.

Tot morgen

 

 

 

 

 

 

 

 

08-12-2016 Contactclown Doeke bij Park Grevelingen - Van Neynsel - 's-Hertogenbosch

 

 

Contactclown Doeke was op bezoek bij Park Grevelingen tijdens de workshops "Contact maken vanuit ons hart" op 17 november 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01-12-2016 Reinaerde Boog 1B - Woudenberg

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Vandaag hadden de clienten van Reinaerde, Boog 1B uit Woudenberg een belevingsochtend en Contactclown Doeke was erbij.

 

......het is zo mooi om na een uur spelen te kunnen begrijpen waarom iemand een bepaald geluid maakt, of waarom hij of zij die bepaalde bewegingen maken....

 

Soms is het allemaal een beetje spannend maar wil je toch dat Doeke naar je toe komt. Voor een aai over je bol, of om te spelen met het muziekdoosje of het spelen op de verschillende instrumenten met ieder hun eigen geluid.

 

Die hééééle grote gekleurde zachte doek die je zo klein kan maken dat hij in de hand past. Het was fijn om daar samen mee te spelen.

 

Tot ziens,

Een fijn weekend allemaal

 

 

 

 

28-11-2016 Van Neynsel 5e workshop Annet Bouwmans

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Samen zijn we de natuur in gegaan en hebben geluisterd naar de muziek in de natuur.

 

Het kabbelen van het water, de wind door de bomen met hun herfstkleuren, de dorre krakende bladeren op de grond, de dieren in het dierenparkje, eendjes die kwaken en het zoemen van de auto's in de verte, het stampen van onze voeten.

Het klonk als muziek.

 

Binnen hebben we samen muziek gemaakt, met verfkwastjes, een kerstboomketting, klompjes. Heeeeel zachtjes en heel klein.....

 

Natuurlijk zijn er ook weer zaken besproken......de theorie van een clown ......serieus maar ook met een kipoog, verwondering, respect en inleving.

 

 

 

 

 

 

27-11-2016 Contactclown Doeke - Annet Bouwmans in Villa Pardoes

 

........na het spelen en een kopje koffie wilde ik de Villa verlaten, totdat een mevrouw uit een woning me binnenriep.

 

Zij heeft 2 kindjes waarbij contact maken heel erg moeilijk is maar op een andere manier - op Doeke's manier wel lukt.

Het was heel fijn om te zien dat ik voor deze kinderen maar ook hun moeder veel kon betekenen.

 

Dit zijn van die momenten waar Doeke goed in is.

 

We hebben samen, mama en ik, de kindjes geaaid, gestreeld, zachtjes muziek gemaakt, gezongen en nadien nog even met mama een fijn gesprekje gehad................

 

 

 

 

 

25-11-2016 Teamuitje Boog 1 - Reinaerde Woudenberg

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Annet was in Woudenberg voor het verzorgen van een teamuitje van Reinaerde Boog 1 in Woudenberg en kreeg onderstaand mailtje:

 

Hoi Annet,

 

Hierbij wil ik je heel hartelijk bedanken voor de workshop en de gezelligheid vandaag.

 

Ik vond het erg leuk, actief en leerzaam.

Geniet van je weekend.

 

Tot de volgende keer.

 

Groetjes Alinde

 

 

 

26-11-2016 December maand

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

De decembermaand staat weer voor de deur

 

Misschien een maand vol gezelligheid, liefde en warmte

Maar.....misschien voelt niet iedereen dit zo

 

Misschien zijn er mensen die eenzaam zijn, of ziek, of verdriet hebben.

 

Misschien?

 

Ik weet het zeker. Laten we onze naasten niet vergeten.

 

 

 

19-11-2016 Workshops les 3 "Nu"en les 4 "Materialen" bij Van Neynsel

 

 

In les 4 was er een mogelijkheid om kennis te maken en te kijken naar het werk van Contactclown Doeke bij Park De Grevelingen.

 

Dit was tevens ook een workshop om te leren spelen met materialen. Dit met blanco gedachten en in het "Nu" zonder te bedenken en zonder verwachtingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-11-2016 Fotoshoot

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Een poosje geleden, op 16 september om precies te zijn, hebben we meegewerkt aan een foto shoot voor het tijdschrift WZW Magazine - Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn.

 

Fotograaf Duncan de Fey, vormgever Matthijs Brul van Studio Brul, Bestuurslid bij WZW Werkgeversvereniging Zorg&Welzijn Gelderland Eddy Brunekreeft en Hendrik en ik Annet waren daarbij aanwezig.

 

´s-Morgens vroeg reden we met onze Harley Liberator naar Nijmegen .

 

Het idee van de vormgever was als volgt:

Voor de cover van het tijdschrift neemt Eddy plaats op de Harley. Met een verrekijker kijkt hij symbolisch uit naar naar een samenwerking.

Op de voorkant van de cover komt dan Eddy en "iemand" op de achterkant van de cover.

 

En die "iemand" was ik. Altijd leuk natuurlijk.

 

Alles speelde zich af bij de mooie nieuwe brug bij Lent/Nijmegen.

 

We zijn een paar uurtjes aan het werk geweest en uiteindelijk zien jullie hier op de foto het prachtige resultaat, de coverfoto, van Duncan en Matthijs.

 

En Eddy...... ik wens je een heel goede samenwerking met iedereen toe en misschien.......heel misschien.......... kom je nog eens iemand bij Zorg en Welzijn tegen die op zoek is naar een Contactclown in de zorg.

 

Ik mag je dan natuurlijk van harte mezelf Annet Bouwmans - Contactclown Doeke aanbevelen.

Contactclown Doeke....speciaal voor kinderen en volwassenen waarbij contact met andere mensen niet zo gemakkelijk verloopt.

 

Dát zou alvast een mooie 2e samenwerking zijn die tot stand kan komen.

 

https://issuu.com/studiobrul/docs/wzw_magazine_2016?e=12196593%2F40477853

 

 

 

 

 

05-11-2016 "IETS"

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

 

Het was deze week een heel bijzondere week met intense en mooie contacten.

 

Ik had eigenlijk een weekje vakantie maar ben desondanks toch nog op verschillende plaatsen gaan spelen en gelukkig is het voor mezelf ook iedere keer weer een nieuwe beleving als ik ergens speel. En....als mensen vragen of ik kom kan ik moeilijk nee zeggen.

 

Nooit is het saai, nooit is het hetzelfde, nooit een vooropgezet plan, nooit een act, maar altijd speel ik in op de situatie, de sfeer en de stemming die er in een ruimte heerst of die de ander laat zien.

 

Deze week was weer zo'n week van.....wauw......dit bedoel ik nu.....hier kom ik voor.....heel mooi en klein spel vaak met heel veel rust.

Gelukkig werd dit door de aanwezige familie of verzorging bevestigd en kreeg ik mooie complimenten.

 

Ik schrijf niet altijd een verhaaltje over mijn spelen maar nu was het zo'n week van......hier moet "iets" van op "papier" komen. Ik moet mijn gevoel omzetten in "iets".

 

Een fijn weekend allemaal

 

 

24-10-2016 Post

 

 

Stuur jij Doeke een leuke kaart of brief?

Ze stuurt je zeker een kaartje terug!

 

 

 

 

 

 

 

 

20-10-2016: 2e workshop "Zintuigen" - bij Van Neynsel

 

Vanmiddag mocht ik mijn 2e workshop - Zintuigen bij Van Neynsel in Den Bosch geven.

We zijn met een klein groepje begonnen, maar o, wat stonden de harten open en ontstond er een fijn onderling contact, met zóveel respect voor elkaar!

Dit is zo fijn en ook echt de bedoeling.....deze collegialiteit .....met zo'n voelbare warmte.

 

De mensen die bij jullie wonen zullen dat zeker bemerken en dit kan alleen maar een positieve bijdrage geven aan hun welzijn.

 

Dank jullie wel.... het heeft mij zeker geraakt!

 

Tot 7 november

 

 

04-10-2016 Van Neynsel: Workshop

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Dinsdag 11 oktober begint de 1e workshop "Jij en Ik"

"Contact maken vanuit ons hart"

bij Van Neynsel in Den Bosch.

 

Hopelijk zie ik je daar.

 

Ik heb er in ieder geval zin in en voor wie wil: Er is nog plek!

 

Groetjes en tot gauw!

Annet Bouwmans

Contactclown Doeke - clown in de zorg

 

 

30-09-2016 Hout-Doe

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Ik kom net, helemaal blij, terug van de superleuke Hout-doe, duurzaam houten speelgoed winkel bij ons in Schijndel.

 

Op het moment dat ik daar binnenstap verandert onze aardbol opeens in één grote, mooie, gekleurde, warme wereld.

 

Het is altijd fijn en erg gezellig om even te kletsen met Koen Van Dijk.

Wat een enthousiaste man en wat vind ik in deze winkel toch ook weer precies wat ik bedoel.

Twee houten fluitjes: 1 Sprookjesfluitje en 1 Natuurfluit.

In combinatie met mijn houten pollepels wordt het vanmiddag vast weer fijn spelen.......

 

Hout-doe!

Tot de volgende keer maar weer!

http://hout-doe.nl/

 

 

29-09-2016 De Langste Eettafel "Walking dinner"

 

 

In de week van de eenzaamheid nodigt Park Eemwijk - 's-Hertogenbosch bewoners, familie en buren uit om deel te nemen aan de langste eettafel van Nederland.

Dit keer in de vorm van een Walking Dinner.

Een aaneenschakeling van lekkere hapjes.

Contactclown Doeke komt ook.

Tot morgen

 

30-09-2016

In totaal zijn er in heel Nederland, bij elkaar geteld 11,5 kilometer mensen aangeschoven. Dat betekent 23.000 mensen die heerlijk genoten hebben van lekker eten, een drankje, samen eten, muziek en gezelligdheid. Mooi toch?

 

 

29-09-2016 Cadeaubon - Belevenisbon

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Hebt U wel eens aan een cadeaubon gedacht van contactclown Doeke?

Het is heel leuk om een bezoek van Doeke cadeau te geven. Denk hierbij aan een verjaardag-, St Nicolaas-, Kerst-, Vader- of moederdag.

Een bezoek van Doeke kan ook voor een hele woning, huiskamer, afdeling of groep. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Contactclown Doeke

Clown in de zorg

 

 

 

 

26-09-2016 Cheque Bruidspaar Riky en André

 

Contactclown Doeke heeft van het bruidspaar Riky en André een schenking gekregen van 500 Euro.

Zij zijn op 16 September jl. getrouwd en de Rode Neus heeft voor Riky en André een hele speciale betekenis.

Vandaar dat ze een gedeelte van hun cadeau geld aan Doeke hebben geschonken.

 

"André en Riky, hartelijk gefeliciteerd en een heel lang en gelukkig huwelijk"

 

 

 

 

 

13-09-2016 Post uit Epe

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Doeke krijgt regelmatig post.

Zo ook weer deze ontzettend leuke post van de familie Bouwmeester uit Epe die Doeke eens heeft ontmoet tijdens de 4-daagse van Nijmegen.

Daar werd Doeke getrakteerd op lekkere hapjes en drinken.

Helaas hebben we elkaar dit jaar misgelopen, maar volgend jaar komt Doeke/Annet zeker weer even uitrusten, ergens langs de route van de 4-daagse.

Bij deze post zat zelfs nog een kaart en een cadeautje voor onze pasgeboren kleinzoon.

Zó lief

 

En natuurlijk schrijft Doeke terug.

De post is al onderweg

 

 

 

1-9-2016 Created by Contactclown Doeke with love

 

contactclown Doeke

Doeke heeft weer nieuwe cadeautjes klaarliggen en die brengt ze mee als ze bij je komt spelen.

 

Tot gauw!

 

Created by Doeke with love xxx

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

 

 

 

 

 

27-08-2016 Nieuwe Verhalen

 

Doeke heeft weer een paar nieuwe verhalen geschreven en geplaatst bij: Verhalen uit de Praktijk.

Kom er gezellig bij zitten en neem even de tijd om wat te lezen.

 

 

 

9-8-2016 Workshop "contact maken vanuit ons hart" bij

Van Neynsel LMS (leer management systeem)

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg - dementie

Werken en leven vanuit je hart en gevoel zonder rode neus

 

Door oefening en spel dichter bij jezelf komen en hier ook bewust van zijn.

 

De intuïtie wordt verfijnt en er wordt geleerd om contact te leggen op een non-verbale manier. Dit alles geeft meer zelfvertrouwen maar ook vertrouwen in de ander.

 

Het is belangrijk om de rust te vinden in het werk en dagelijkse leven.

 

In deze workshop worden handvaten aangereikt die het makkelijker maken om die rust ook echt te vinden.

Dit voelt goed en het is fijn om met meer plezier en gevoel het werk te kunnen doen.

 

Oordelen en vooroordelen verdwijnen en ergens blanco op af te stappen zal geen moeite kosten.

Voor bewoners maar ook de medewerkers in zorgcentra betekent dit een betere kwaliteit van leven en werken en er zal meer gezelligheid, plezier en ontspanning zijn in een woning of afdeling.

 

Je leert mee te gaan in de beleving van de bewoner zodat je ook makkelijker kunt reageren.

Je neemt intenser waar wat er om je heen gebeurt maar leert ook goed te luisteren naar jezelf.

Door dit alles groeit het zelfvertrouwen, maar ook het vertrouwen dat iets goed zal gaan.

 

Hopelijk zeg je “JA” op deze workshop

 

Graag tot ziens!

Annet Bouwmans

 

 

25-07-2016 Post van Contactclown Doeke

 

contactclown Doeke

Vindt jij het óók leuk om post van Contactclown Doeke te ontvangen?

Stuur dan een berichtje naar contactclowndoeke@gmail.com en Doeke schrijft je zeker terug.

 

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

 

 

 

 

 

22-07-2016 100e Vierdaagse Nijmegen - Doeke liep mee

 

Contactclown Doeke

De 100e Vierdaagse van Nijmegen zijn weer voorbij en Annet Bouwmans - Contactclown Doeke heeft deze wandelvierdaagse uitgelopen.

 

Dit jaar heeft ze geld ingezameld voor de Nierstichting Nederland en een bedrag van 1.185 euro binnengekregen. http://www.devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/annet-bouwmans-keetels/

 

Hiervoor namens alle nierpatiënten natuurlijk een groot DANKJEWEL daarvoor.

 

SAMEN KUNNEN WE DE NIERPATIENTEN HUN VRIJHEID TERUGGEVEN DOOR DE KOMST VAN DE DRAAGBARE KUNSTNIER.

MEDE DANKZIJ JULLIE.

 

Lieve groetjes

Annet Bouwmans - Contactclown Doeke

xxxx

 

 

 

Workshops op maat

 

Contactclown Doeke workshops

Workshop(s) voor jezelf of je hele team

 

Als team-uitje, team building of individueel in een groepje

 

Voor kinderen én volwassenen

 

Een workshop met een glimlach

 

Lees meer bij "Workshops"

 

 

 

 

 

 

24-04-2016 Villa Pardoes

 

Contactclown Doeke

Doeke brengt regelmatig een verrassings bezoek aan Villa Pardoes en misschien kom ik je daar wel een keertje tegen!

 

Dus tot ziens in Villa Pardoes!

 

 

Doeke beschrijft regelmatig haar verhalen uit de praktijk.

Kijk daarvoor bij: Verhalen uit de praktijk

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg

 

 

 

 

17-04-2016 Cadeautip

 

Contactclown Doeke

Een leuk idee voor de verjaardag van uw kind of ouder, als presentje voor de woning, afdeling of groep?

 

Een cadeaubon van Contactclown Doeke!

 

 

 

 

 

Contactclown Doeke - Clown in de zorg